Kuljetus Petri Nurminen Oy: Specialkunnandet under kontroll

Kuljetus Petri NurminenTransport Petri Nurminens nya bil med krokutrustning är inte vilken som helst lastbil. Tack vare det inbyggda fjärrstyrningssystemet kan den köras utifrån – en egenskap som Nurminen använder då han kör asfalt för Lemminkäinen. Asfaltmassan behöver inte skyfflas ut då den tappas ur bilen med ett rör direkt på stället som ska repareras.

”Systemet sparar väldigt mycket arbete då en reparation kan göras direkt från bilen”, berättar Petri Nurminen.

På vintern då det är paus i asfaltreparationerna kan den speciella bilen användas i transporter av säd och flis.

Tidigare har det funnits fem fjärrstyrda lastbilar i Finland, den som färdigställdes i februari är den sjätte. Transport Petri Nurminen har från tidigare en fjärrstyrd lastbil som tillverkats i Sverige.

”Jag blev verkligen glad då jag hörde att Vahto också har kunnandet och beredskapen att tillverka sådan här bilar. Fjärrstyrning och spridermaskin som används för att breda ut asfalt installerades även i denna bil i Sverige, men samarbetet mellan de olika aktörerna har verkligen varit smidigt”. Säger Nurminen.

”En kollega hade redan rekommenderat VAK för mig så det var lätt för mig att börja deala med företaget i Vahto.”

Transportföretagaren som verkar främst i Åbo-trakten uppskattar förutom kunnandet i byggande av transportmateriel även VAK:s servicetjänster. Det är sen stor fördel att köra bilen till service där dess teknik är bekant in i minsta detalj.

VAK:s grundarbete är att bygga alldeles vanliga kyltransportvagnar, men vid sidan av det vårdar man och bygger på ett specialkunnande som mera sällan behövs.

Referenser

18.8.2020

LTP Group: Jag blev övertygad om VAK:s helhetstjänst

LTP Groups verkställande direktör, Matti Tuominen, beställde en 16,5 meter lång HCT-släpvagn och FRC-lastutrymmen till totalt femton lastbilar av VAK. Det rymdes många olika variationer i den stora serien. Det som alla dessa lastutrymmen har gemensamt är att det går att använda flyttbara skiljeväggar till att dela upp dem i olika temperaturavdelningar. Dessutom har alla

18.8.2020

Kilon Osuus-Auto: En ny underprofilskonstruktion avgjorde affären med VAK

Kilon Osuus-Autos verkställande direktör Ari Savisalo beställde karosser enligt det nya sortimentet av VAK, för sitt företags två lastbilar. De nya bilarna blev klara för trafik i juni 2019. Hur kom det sig att du beställde de ny lastutrymmena just av VAK? – För närvarande är ju konkurrensen verkligt hård mellan de olika karosstillverkarna. Eventuellt

28.5.2018

Lauri Vähälä Oy: V-Slider transporterar nu även växelcontainers

Den hydrauliskt fungerande V-Slider, som kopplar två trailers till varandra, utvecklas till ett allt mångsidigare arbetsverktyg. I början på detta år tillverkades hos VAK de första V-Sliders med baklämslyft och Vähälä Oy:s växelcontainersliders.