Kuljetus Petri Nurminen Oy: Specialkunnandet under kontroll

Koukkulaite

Transport Petri Nurminens nya bil med krokutrustning är inte vilken som helst lastbil. Tack vare det inbyggda fjärrstyrningssystemet kan den köras utifrån – en egenskap som Nurminen använder då han kör asfalt för Lemminkäinen. Asfaltmassan behöver inte skyfflas ut då den tappas ur bilen med ett rör direkt på stället som ska repareras.

Kuljetus Petri Nurminen

”Systemet sparar väldigt mycket arbete då en reparation kan göras direkt från bilen”, berättar Petri Nurminen.

På vintern då det är paus i asfaltreparationerna kan den speciella bilen användas i transporter av säd och flis.

Tidigare har det funnits fem fjärrstyrda lastbilar i Finland, den som färdigställdes i februari är den sjätte. Transport Petri Nurminen har från tidigare en fjärrstyrd lastbil som tillverkats i Sverige.

”Jag blev verkligen glad då jag hörde att Vahto också har kunnandet och beredskapen att tillverka sådan här bilar. Fjärrstyrning och spridermaskin som används för att breda ut asfalt installerades även i denna bil i Sverige, men samarbetet mellan de olika aktörerna har verkligen varit smidigt”. Säger Nurminen.

”En kollega hade redan rekommenderat VAK för mig så det var lätt för mig att börja deala med företaget i Vahto.”

Transportföretagaren som verkar främst i Åbo-trakten uppskattar förutom kunnandet i byggande av transportmateriel även VAK:s servicetjänster. Det är sen stor fördel att köra bilen till service där dess teknik är bekant in i minsta detalj.

VAK:s grundarbete är att bygga alldeles vanliga kyltransportvagnar, men vid sidan av det vårdar man och bygger på ett specialkunnande som mera sällan behövs.