V-Slider

V-Slider – i sin egen klass i före som före

Den hydrauliskt fungerande V-Slider som kopplar ihop två trailers är en av VAK:s omstörtande innovationer. Till sina bruksegenskaper och sin funktionalitet är den helt i sin egen klass.

Det speciella med V-Slidern är lastutrymmet som hydrauliskt glider i längdriktningen, varför en andra trailer av full längd (13,6 m) enkelt kan kopplas till V-Slidern. På detta sätt kan man skapa en kombination av full längd (25,25 m) och uppnå toppeffektivitet och mångsidig användning. V-Slidern är den bästa lösningen för B-link för AB-dubbel för Svenska HCT-ekipage.

Problemet med en basmodell av motsvarande kombination har varit att den glidande boggikonstruktionen har fungerat dåligt t.ex. på hala underlag i vinterförhållanden. I V-Slidern sköter den elektrohydrauliska kraftenheten, strömbrytarna och den mekaniska hydraulventilen om att lastutrymmet glider framåt och bakåt utan problem.

VAK tillverkar V-Sliders med olika slags lastutrymmen enligt användningsbehov

Optioner är t.ex. gardinkapell, slutna lastutrymmen, lastutrymmen där hela sidan kan öppnas och ATP-godkända lastutrymmen.

Fråga våra säljare

Kontaktuppgifter till säljare >