Om oss

Om oss

VAK – fordonsleverantör för krävande proffs

VAK Oy designar och tillverkar moderna tunga transportlösningar av hög kvalitet. Ett flertal egna innovationer, moderna produktionsmetoder och lång erfarenhet har gjort VAK till en pionjär inom branschen och en av Norra Europeas mest betydande tillverkare av transportutrustning.

Hela tillverkningskedjan för VAK-produkterna finns på Nordens största elementfabrik i Vahto nära Åbo. Vårt omfattande grundutbud kompletteras av speciallösningar med den modernaste teknologin inom branschen, t.ex. speciallånga HTC-släpvagnar. Våra lösningar uppfyller lagens alla krav och internationella typgodkännanden. Du har också tillgång till ett rikstäckande servicenätverk.

VAK. Kvaliteten avgör.

 

Yritys

 

VAK – Föregångare under fyra årtionden

VAK:s historia går tillbaka till 1972 då den nuvarande styrelsens ordförande Lassi Virtanen grundade Virtasen Autokoritehdas Ky. Börja var rätt så anspråkslös: den första täckta släpvagnen byggdes på ett begagnat underrede och i början betjänade verkstaden närmast lokala transportföretagare.

Företagets idé att erbjuda lastbilsföretagarna smarta lösningar samt skräddarsytt och finslipat materiel gjorde dock att Virtasen Autokoritehdas blev ett snabbt växande företag. Man tillverkade kapellflak, släpvagnar för boskap och släpvagnar för läskedrycker.

På 1980-talet ökade kraven från lastbilsföretagarna. Lastutrymmet måste kunna höjas och sänkas, tippas skilt framtill och baktill, det skulle finnas ett tak som stiger i bakändan. Som svar på kraven utvecklade VAK sina egna progressiva produktlösningar såsom en egen krokutrustning för växelflak och en släpvagn för distribution av drycker. Smart produktutveckling och inledning av serieproduktion på 1980-talet garanterade framgången för Virtasen Autokori Oy.

Företaget växte år för år. Namnet däremot krympte till formen VAK Oy.

På 2010-talet är VAK Oy:s produktion bredare än någonsin, men fortfarande smart, progressiv och flexibel. 2012 startade företaget den egna elementfabriken och förstärkte därmed sin ställning som marknadsledande i karosseriproduktion. V-Slider och LK26-krokutrustningen, som utvecklats på basen av kundernas önskemål, har befäst VAK:s roll som den innovativa föregångaren. VAK löser sina kunders transportproblem genom att utveckla nytt och utnyttja ”state-of-the art know-how”.

Utvecklingen fortsätter i samarbete med våra kunder!

 

Historia