Yritys

Yritys

VAK – vaativan ammattilaisen kalustotoimittaja

VAK Oy suunnittelee ja valmistaa laadukkaat ja ajanmukaiset raskaan kaluston tavarankuljetusratkaisut. Lukuisat omat innovaatiot, modernit tuotantomenetelmät ja pitkä kokemus ovat nostaneet VAK:n alan suunnannäyttäjäksi ja yhdeksi Pohjois-Euroopan merkittävämmäksi kuljetuskaluston valmistajaksi.

VAK-tuotteet valmistetaan alusta loppuun asti Pohjoismaiden suurimmalla elementtitehtaalla Turun kupeessa, Vahdolla. Laajaa perustuotevalikoimaamme täydentää alan uusinta tekniikkaa edustavat erikoisratkaisut esim. normaalia pidemmät HTC-perävaunut. Kalustomme täyttävät kaikki lainsäädännön vaatimukset sekä kansainväliset tyyppihyväksynnät. Käytössäsi on myös maan kattava huoltoverkosto.

VAK. Laadulla on tekijänsä.

 

Yritys

 

VAK – Edelläkävijänä vuodesta 1972

VAK:n historia ulottuu vuoteen 1972, jolloin nykyään yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Lassi Virtanen perusti Virtasen Autokoritehdas Ky:n. Liikkeelle lähdettiin vaatimattomasti: ensimmäinen umpikoriperävaunu rakennettiin käytetylle alustalle, ja aluksi verstas palveli lähinnä paikallisia kuljetusyrittäjiä.

Yrityksen ajatus tuottaa autoilijoille oivaltavia ratkaisuja sekä räätälöityä ja viimeisteltyä kalustoa vei Virtasen Autokoritehtaan kuitenkin nopeasti kasvu-uralle. Tehtiin kapellilavoja, karjakoreja ja virvoitusjuomakoreja.

1980-luvulla autoilijoiden vaatimukset kasvoivat. Kuormatilaa piti voida nostaa ja laskea, kallistella erikseen etu- ja takapäästä, piti olla takapäästä nouseva katto. Vastaukseksi vaatimuksiin VAK kehitti omia edistyksellisiä tuoteratkaisujaan kuten oman koukkuvaihtolavalaitteen ja juomanjakelukorin. Oivaltava tuotekehitys ja sarjatuotannon aloittaminen 1980-luvulla takasivat Virtasen Autokori Oy:n menestyksen.

Yritys kasvoi vuosi vuodelta. Nimi sen sijaan kutistui lopulta muotoon VAK Oy.

2010-luvulla VAK Oy:n tuotanto on laajempaa kuin koskaan, mutta edelleen oivaltavaa, edistyksellistä ja joustavaa. Vuonna 2012 yritys käynnisti oman elementtitehtaan ja vahvisti siten markkinajohtajan asemaansa korituotannossa. Asiakkaiden toiveiden perusteella kehitellyt V-slider ja LK26-koukkulaite ovat sinetöineet VAK:n roolin innovatiivisena edelläkävijänä – VAK ratkaisee asiakkaidensa kuljetusongelmia uutta kehittäen ja viimeisintä tietotaitoa hyödyntäen.

Kehitys jatkuu yhteistyössä asiakkaidemme kanssa!

 

Historia