Alustatyöt

Alustatyöt

Runkotyöt

Perävaunujen runkotyöt, runkovahvistukset ja rakennemuutokset

Perävaunujen erilaisia runkotöitä ja rungon vahvistuksia. Rungon muutostyöhön tarvitaan Trafin ohjeiden mukaan valmistalata ohjeet, miten muutos tehdään. VAK voi siis suunnitella ja toteuttaa tarvittavat muutostyöt helposti ja joustavasti. Teemme myös mm. akselien lisäyksiä kokonaismassoille, kun niihin tulee muutoksia.

Suunnittelemme mitat, massat ja jarrulaskelmat. Jarrujen muutostyöt vaativat Trafin myöntämän korjausluvan. VAK perävaunujen osalta kannattaakin muutostöistä olla suoraan yhteydessä VAK:n toimipisteeseen. Näin voidaan muutostyön suunnittelun ja ohjeiden jälkeen sopia missä muutostyö tehdään. Muutostyöstä asiakkaalle annetaan todistus muutoskatsastusta varten.

Akselit

Mikäli rungon kokonaismassa ja mitat muuttuu niin silloin myös akseleiden lisäys tulee tehdä vastaamaan muutoksia. Viides akseli kasvattaa perävaunun omaa painoa n. tonnilla ja kuormakoko kasvaa n. 3000kg. Perävaunujen lisäakselointi puoltaa työn nopeus ja edullisuus.

Jarrutyöt

Kuorma-autojen ja perävaunujen jarrutyöt tulee tehdä tarkasti, joten huoltopisteissämme varusteisiin kuuluu jarrudiagnostiikan testauslaitteet. Meillä on aina voimassaolevat A-jarrukorjausluvat.