VAK:n tuotekehitys – aina askeleen edellä

Product development

VAK:n tuotekehitysosaston ydintehtävä on kehittää korkealaatuisia kuljetusratkaisuja, jotka ovat aina askeleen edellä asiakkaiden toiveita ja tarpeita.

VAK:n omalla tuotekehitysosastolla, Vahdolla työskentelee yli 20 suunnittelun ammattilaista mekaniikka-, sähkö-, jarrujärjestelmä-, hydrauliikka- ja pneumatiikkasuunnittelussa. Osastolla on tehty viimeiset vuodet hartiavoimin töitä kuormatila- ja perävaunurakenteiden parantamiseksi. Pitkäjänteiden kehitystyön tuloksena syntyi uusi VAK-mallisto, jota on parannettu niin kestävyyden, kolarikorjattavuuden kuin ulkonäönkin osalta. Kaikki muutokset on tehty puhtaasti asiakkaiden hyväksi, jotta arki kalustoomme parissa sujuisi mahdollisimman jouhevasti ja turvallisesti.

3D-mallinnus suunnittelun apuna

Uuden VAK-malliston kehitystyössä on hyödynnetty 3D-tulostusta, jossa virtuaalinen kuormatila tai perävaunurakenne on muutettu fyysiseksi pienoismalliksi. 3D-mallinnuksen avulla suunnittelijat ovat päässeet testaamaan uusien rakenteiden ja mekanismien toimivuutta käytännössä. Myös asiakkaiden on mahdollista päästä tutustumaan uuden VAK-malliston edistyksellisiin ratkaisuihin pienoismallin avulla.

Tuotekehitys
Tuotekehitys
Tuotekehitys