Nosturitarkastus ja huolto kuormausnosturille

Nosturit

Nosturitarkastus ja nosturin huolto ovat kuormausnosturin käytön kannalta merkittäviä toimenpiteitä. VAK Huoltopalvelut tarjoaa kuormausnosturin vuositarkastuksia sekä muiden nostolaitteiden tarkastuksia. Lisäksi raskaan kaluston korjaamossamme on mahdollista huoltaa ja korjata eri merkkisiä kuormausnostureita. Teemme laitteellesi tarvittaessa korjaus- ja huoltotöiden tarpeen arvioinnin.

Kattava verkosto nosturitarkastuksiin

VAK Huoltopalvelut toimii Suomessa kuudella eri paikkakunnalla. Tarjoamme nosturitarkastuksia sekä kuormausnosturien ja muiden nostolaitteiden huoltoja kaikissa toimipisteissämme.

Nosturitarkastus varmistaa turvallisuuden ja toimivuuden

Nosturitarkastus on laissa säädetty toimenpide, joka pitää toteuttaa kuormausnosturille vuosittain. Vuositarkastuksessa käydään läpi laitteen rakenteet ja huoltotasot sekä tarkastetaan niiden kunto. Lisäksi tutkitaan nosturin hallintalaitteet sekä mahdolliset lisälaitteet ja varmistetaan varoitus- ja hälytyslaitteiden toiminta. Tarkastuksessa kiinnitetään erityisesti huomiota nosturin turvallisuuteen.

Vuosittaisen nosturitarkastuksen lisäksi nosturille on tehtävä perusteellinen tarkastus vähintään kymmenen vuoden välein. Perusteellisessa tarkastuksessa nosturi puretaan osiin ja kuormaa kantavien rakenteiden osille tehdään myös särötarkastukset.

Säännöllisellä tarkastuksella huolehditaan työturvallisuudesta ja ehkäistään työtapaturmia. Nosturilla siirrettävät taakat sekä nosturin ulottuvuus sekä puristusvoima aiheuttavat riskitekijöitä, jos laite ei ole huollettu ja kunnossa. Me VAK Huoltopalveluissa huolehdimme nostolaitteesi turvallisuudesta säännöllisesti.

Nosturitarkastuksilla pidetään myös huolta raskaan kaluston työvälineiden työkunnosta ja käyttövarmuudesta. Kun kalusto on toimiva, ei työhön aiheudu seisokkia. Asianmukaisesti huollettu nosturi säästää kustannuksissa.

Teemme nosturin määräaikaistarkastuksia eri merkeille

Yleisimmät tarkastettavat nosturilaitteet ovat:

  • Hiab
  • Palfinger
  • Fassi
  • HFM

Nosturitarkastuksia voivat suorittaa vain henkilöt, joilla on kuormausnosturin tarkastajan pätevyys. VAK Huoltopalveluissa nosturitarkastuksista huolehtivat asianmukaisesti koulutetut tarkastajat. Teemme raskaan kaluston nosturitarkastukset luotettavasti ja puolueettomasti. Varmistu työturvallisuudesta sekä lainmukaisesta ja varmatoimisesta nosturista. Varaa aika nosturin määräaikaistarkastukseen lähimmästä toimipisteestäsi.

Teemme VAK Huoltopalveluissa myös nosturin asennuksia, nostokoneen käyttöönottotarkastuksia sekä nosturin asennuksia vaihtolavoihin.