Kuljetus Petri Nurminen Oy: Erikoisosaaminen hallussa

Kuljetus Petri NurminenKuljetus Petri Nurmisen uusin koukkulaiteauto ei ole ihan mikä tahansa kuorma-auto. Siihen rakennetun kauko-ohjausjärjestelmän ansiosta autoa voidaan ajaa sen ulkopuolelta – ominaisuus, jota Nurminen käyttää ajaessaan asfalttia Lemminkäiselle. Asfalttimassaa ei tarvitse lapioida, kun se valutetaan autosta putkea pitkin suoraan paikattavaan kohteeseen.

”Systeemi säästää valtavasti työtä, kun paikkauksen voi tehdä suoraan autosta”, Petri Nurminen kertoo.

Talviaikaan, kun asvaltin paikkauksista on taukoa, erikoista autoa käytetään viljan ja hakkeen kuljetukseen.

Kauko-ohjauksella varustettuja kuorma-autoja on Suomessa ollut aiemmin viisi, helmikuussa valmistunut auto on kuudes. Kuljetus Petri Nurmisella on entuudestaan yksi Ruotsissa valmistettu kauko-ohjattava auto.

”Olin todella iloinen kuullessani, että Vahdollakin on osaamista ja valmiudet tehdä tällaisia autoja. Kauko-ohjaus ja asfaltin levittämisessä käytettävä ’spridermaskin’ asennettiin tähänkin autoon Ruotsissa, mutta yhteistyö eri toimijoiden välillä on sujunut todella joustavasti”, Nurminen sanoo.

”Kollega oli jo suositellut minulle VAK:ta, joten minun oli helppo alkaa tehdä kauppaa vahtolaisyrityksen kanssa.”

Enimmäkseen Turun seudulla toimiva kuljetusyrittäjä arvostaa paitsi osaamista kulketuskaluston rakentamisessa myös VAK:n huoltopalveluja. On iso etu saada ajaa auto huoltoon, jossa sen tekniikka on pienintä yksityiskohtaa myöten tuttua.

VAK:n perustyötä on tuikitavallisten kylmäkuljetusvaunujen rakentaminen, mutta sen ohessa vaalitaan ja kasvatetaan myös harvemmin tarvittavaa erikoisosaamista.

Referenssit

1.9.2020

Mikko Sotarauta: Luotan VAK:n laatuun päällirakenne- ja perävaunuhankinnoissa

Kuljetusliike Mikko Sotarauta Oy luottaa VAK:n laatuun lämpötilasäädellyissä kuljetuksissa. Sotaraudan viimeisin hankinta luovutettiin yritykselle elokuussa.

5.8.2020

Kilon Osuus-Auto: Uusi alaprofiilirakenne ratkaisi kaupat VAK:n kanssa

Kilon Osuus-Auton toimitusjohtaja Ari Savisalo tilasi VAK:lta uuden malliston mukaiset korit yrityksen kahteen kuorma-autoon. Uudet autot valmistuivat liikenteeseen kesäkuussa 2019.

5.8.2020

LTP Group: Vakuutuin VAK:n kokonaisvaltaisesta palvelusta

LTP Groupin toimitusjohtaja Matti Tuominen tilasi VAK:lta 16,5 metriä pitkän HCT-perävaunun ja FRC-kuormatilat yhteensä viiteentoista kuorma-autoon. Isoon sarjaan mahtui useita eri variaatiota. Yhteistä kaikille näille kuormatiloille on se, että ne voidaan jakaa eri lämpötilaosastoihin siirrettävien väliseinien avulla. Lisäksi kaikissa yksiköissä on takalaitanostin.