Kuljetus Petri Nurminen Oy: Erikoisosaaminen hallussa

Koukkulaite

Kuljetus Petri Nurmisen uusin koukkulaiteauto ei ole ihan mikä tahansa kuorma-auto. Siihen rakennetun kauko-ohjausjärjestelmän ansiosta autoa voidaan ajaa sen ulkopuolelta – ominaisuus, jota Nurminen käyttää ajaessaan asfalttia Lemminkäiselle. Asfalttimassaa ei tarvitse lapioida, kun se valutetaan autosta putkea pitkin suoraan paikattavaan kohteeseen.

Kuljetus Petri Nurminen

”Systeemi säästää valtavasti työtä, kun paikkauksen voi tehdä suoraan autosta”, Petri Nurminen kertoo.

Talviaikaan, kun asvaltin paikkauksista on taukoa, erikoista autoa käytetään viljan ja hakkeen kuljetukseen.

Kauko-ohjauksella varustettuja kuorma-autoja on Suomessa ollut aiemmin viisi, helmikuussa valmistunut auto on kuudes. Kuljetus Petri Nurmisella on entuudestaan yksi Ruotsissa valmistettu kauko-ohjattava auto.

”Olin todella iloinen kuullessani, että Vahdollakin on osaamista ja valmiudet tehdä tällaisia autoja. Kauko-ohjaus ja asfaltin levittämisessä käytettävä ’spridermaskin’ asennettiin tähänkin autoon Ruotsissa, mutta yhteistyö eri toimijoiden välillä on sujunut todella joustavasti”, Nurminen sanoo.

”Kollega oli jo suositellut minulle VAK:ta, joten minun oli helppo alkaa tehdä kauppaa vahtolaisyrityksen kanssa.”

Enimmäkseen Turun seudulla toimiva kuljetusyrittäjä arvostaa paitsi osaamista kulketuskaluston rakentamisessa myös VAK:n huoltopalveluja. On iso etu saada ajaa auto huoltoon, jossa sen tekniikka on pienintä yksityiskohtaa myöten tuttua.

VAK:n perustyötä on tuikitavallisten kylmäkuljetusvaunujen rakentaminen, mutta sen ohessa vaalitaan ja kasvatetaan myös harvemmin tarvittavaa erikoisosaamista.