Kuljetus Petri Nurminen Oy: Erikoisosaaminen hallussa

Kuljetus Petri NurminenKuljetus Petri Nurmisen uusin koukkulaiteauto ei ole ihan mikä tahansa kuorma-auto. Siihen rakennetun kauko-ohjausjärjestelmän ansiosta autoa voidaan ajaa sen ulkopuolelta – ominaisuus, jota Nurminen käyttää ajaessaan asfalttia Lemminkäiselle. Asfalttimassaa ei tarvitse lapioida, kun se valutetaan autosta putkea pitkin suoraan paikattavaan kohteeseen.

”Systeemi säästää valtavasti työtä, kun paikkauksen voi tehdä suoraan autosta”, Petri Nurminen kertoo.

Talviaikaan, kun asvaltin paikkauksista on taukoa, erikoista autoa käytetään viljan ja hakkeen kuljetukseen.

Kauko-ohjauksella varustettuja kuorma-autoja on Suomessa ollut aiemmin viisi, helmikuussa valmistunut auto on kuudes. Kuljetus Petri Nurmisella on entuudestaan yksi Ruotsissa valmistettu kauko-ohjattava auto.

”Olin todella iloinen kuullessani, että Vahdollakin on osaamista ja valmiudet tehdä tällaisia autoja. Kauko-ohjaus ja asfaltin levittämisessä käytettävä ’spridermaskin’ asennettiin tähänkin autoon Ruotsissa, mutta yhteistyö eri toimijoiden välillä on sujunut todella joustavasti”, Nurminen sanoo.

”Kollega oli jo suositellut minulle VAK:ta, joten minun oli helppo alkaa tehdä kauppaa vahtolaisyrityksen kanssa.”

Enimmäkseen Turun seudulla toimiva kuljetusyrittäjä arvostaa paitsi osaamista kulketuskaluston rakentamisessa myös VAK:n huoltopalveluja. On iso etu saada ajaa auto huoltoon, jossa sen tekniikka on pienintä yksityiskohtaa myöten tuttua.

VAK:n perustyötä on tuikitavallisten kylmäkuljetusvaunujen rakentaminen, mutta sen ohessa vaalitaan ja kasvatetaan myös harvemmin tarvittavaa erikoisosaamista.

Referenssit

31.1.2022

Yhteisellä matkalla jo liki 30 vuotta

Kuljetusliike Y. Auramaa on yksi pitkäaikaisimmista asiakkaistamme. Olemme saaneet valmistaa kalustoa tuolle pitkän ja vaiherikkaan historian omaavalle kuljetusalan yritykselle jo liki 30 vuoden ajan. Auramaan juuret ulottuvat vuoteen 1929, jolloin 23-vuotias Yrjö Auramaa osti ensimmäisen oman kuorma-autonsa.

15.6.2021

Matts Holmström: Toimiva myyjä-asiakassuhde ja hyvä huoltopalvelu ovat VAK:n vahvuuksia

Kuljetusliike Matts Holmström Oy Ab luottaa VAK:n laatuun lämpötilasäädellyissä kuljetuksissa. Holmströmin viimeisin hankinta luovutettiin yritykselle toukokuussa.

15.4.2021

DB Schenker Janne Nummelin: Yhteistyömme on todella tiivistä

Janne Nummelin on pitkän linjan logistiikka-alan ammattilainen. Janne valmistui Jyväskylän teknillisestä opistosta logistiikkainsinööriksi -90-luvun alussa ja mies on aina työskennellyt kumipyörien parissa. Jo pikkupoikana uravalinta oli Jannelle selvä. Kun häneltä kysyttiin, mikä sinusta tulee isona, vastaus oli rekkamies.