Kuljetus Keisala Ay: VAK-materiel från far till son

Goda produkter och bra service skapar långvariga kundförhållanden. Kuljetus Keisala från Alahärmä gör affärer med VAK redan i andra generation: far Heikki gjorde sina första affärer med Vahto 1993, och efter generationsväxlingen 2008 har sonen Pasi gjort inköpen från VAK.

Kuljetusliike Keisala

”Pappas mening väger tungt fortfarande för han har så lång erfarenhet från branschen. Det mest avgörande är dock helheten: sådana produkter som vi verkligen behöver, en flexibel tjänstvillighet och en fungerande service”, säger Pasi Keisala.

Under åren har Keisala gjort inköp också från konkurrenterna men alltid kommit tillbaka till VAK. Företaget senaste inköp är en trailer som är skräddarsydd för distribution av kylprodukter. Den tidigare motsvarande vagnen var också en VAK-produkt och den har varit i trafik 12 år och kört 2,5 miljoner kilometer.

”Den nya vagnen är en väldigt lyckad helhet – jag skulle inte ändra någonting i den. Där finns boggilyftare på 1 och 3 axlar, varför den är så smidig att man kan köra med den överallt dit dragbilen kör. Mellanväggslösningen, som ger tillgång genom egen dörr till både kyl- och frysavdelningen, är bra, likaså kylaggregatets bakre styrenheter och fastsättningsskenorna i tre plan”, räknar Pasi Keisala upp detaljer som underlättar det dagliga arbetet.

Skilt nämner han ännu innerbelysningen med led-lampor. Skillnaden till den gamla är rentav förbluffande. Och då det också finns högtalare i lastutrymmmet är det trevligt att jobba där.

Lastbilsföretagaren som verkar i Österbotten är också nöjd med VAK:s goda servicetjänst i Seinäjoki. Tack vare den snabba servicetjänsten står materielet inte länge.

”Vad det än var fråga om så fixas det nog där”, berömmer Pasi Keisala.

VAK:s Jarmo Laine, som Keisala har gjort affärer med i sammanlagt 20 år, får också ett gott betyg.

”Också den här gången föreslog Jarmo några nya detaljer som har visat sig vara fungerande. Försäljarens erfarenhet och sakkunskap är slutligen alltid till kundens fördel”, konstaterar transportföretagaren.