Kilon Osuus-Auto: Uusi alaprofiilirakenne ratkaisi kaupat VAK:n kanssa

Kilon Osuus-Auton toimitusjohtaja Ari Savisalo tilasi VAK:lta uuden malliston mukaiset korit yrityksen kahteen kuorma-autoon. Uudet autot valmistuivat liikenteeseen kesäkuussa 2019.

Miten päädyit tilaamaan uudet kuormatilat juuri VAK:lta?

– Kilpailuhan on tällä hetkellä todella kovaa korivalmistajien kesken. Ehkä tällä kertaa vaakaa kallisti VAK:n suuntaan uuden VAK-malliston edistyksellinen alaprofiilirakenne, johon pääsin tutustumaan Vahdolla 3D-mallinnoksen avulla. Uusi rakenne on helposti ja nopeasti korjattavissa, mikä on meille todella tärkeää. Sillä totuus on, että korivaurioita sattuu aina ja ne on pystyttävä korjaamaan välittömästi, kertoo Kilon Osuus-Auton toimitusjohtaja Ari Savisalo.

Millaista rahtia autoilla tullaan ajamaan ja millä toiminta-alueella?

– Nämä autot tulevat olemaan pääsääntöisesti elintarvikeajossa ja ne operoivat pääkaupunkiseudulla.

Miten yhteistyö VAK:n kanssa on sujunut?

– Meille tuli ensimmäiset uudet korit VAK:lta jo vuonna 2008, ja alusta asti yhteistyö VAK:n kanssa on toiminut hienosti. Jarmo Laine on  ollut vastapelurimme VAK:lla. On ollut helppo asioida tutun myyjän kanssa, joka tuntee yrityksemme ja erikoistarpeemme. Yhteistyötä helpottaa myös se, että aiemmin tilaamiemme kalustoratkaisujen tiedot on tallennettu VAK:n tietokantaan. Näin ollen VAK:lla on kalustostamme runsaasti historiatietoa, joka edesauttaa uusien projektien etenemisessä, kiittää Ari.

– Olemme olleet VAK:n kanssa yhteistyössä myös HCT-projektien tiimoilta. Taisimme olla kolmen ensimmäisen kuljetusliikkeen joukossa, jotka pääsivät pilotoimaan pitkiä yhdistelmiä Suomen maantieliikenteessä. Tuossa projektissa teimme yhteistyötä Lassi Virtasen kanssa, joka on ollut uusien pitkien yhdistelmien kehitystyössä alusta asti mukana. Kuljetustarpeiden muututtua, tuo yhditelmä on tällä hetkellä pätkittynä kahdeksi tavalliseksi puoliperävaunuyhdistelmäksi. VAK:n kanssa kehitetty duo-2 -yhdistelmä onkin osoittautunut meille erittäin toimivaksi ja joustavaksi ratkaisuksi, Ari kertoo.

 

Referenssit

25.5.2023

VAK lanseeraa uuden ekologisen ja energiatehokkaan eTrailerin

Lehdistötiedote 25.5.2023 VAK panostaa sähköistyvään ja vastuullisempaan maantieliikenteeseen. Yritys aloitti perävaunun jarrutusenergiaa talteenottavan sähköisen avustavan akselin tutkimus- ja testaustyön syksyllä 2021 ja hanke valmistuu nyt kesän kynnyksellä. Ensimmäinen VAK eTrailer-puoliperävaunu siirtyy tieliikennekokeiluun kesäkuun 2023 aikana. VAK eTrailer on järjestelmä, joka koostuu sähkökäyttöisestä energiaa talteenottavasta vetävästä akselista, akkupaketista, lämmönsäätö- ja ohjausjärjestelmästä. Järjestelmä asennetaan perävaunuun, painonjakauman kannalta

24.1.2023

Powder-Trans – huolloista alkanut asiakassuhde laajentunut myös uusien vaunujen puolelle

Kuvassa VAK:n myyntijohtaja Matti Virtanen ja Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist. Powder-Trans Powder-Trans on Carl-Johan Blomqvistin vuonna 1972 perustama suomalainen perheyritys. Alkuaan yhden miehen yritys on kasvanut vuosien varrella ja on tänään yksi Pohjoismaiden suurimmista jauhekuljetusalan toimijoista. Yrityksen päätoimialue on Pohjoismaat,  mutta kuljetuksia tehdään myös Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Suomessa ja Ruotsissa on omat terminaalit ja varastot,

31.1.2022

Yhteisellä matkalla jo liki 30 vuotta

Kuljetusliike Y. Auramaa on yksi pitkäaikaisimmista asiakkaistamme. Olemme saaneet valmistaa kalustoa tuolle pitkän ja vaiherikkaan historian omaavalle kuljetusalan yritykselle jo liki 30 vuoden ajan. Auramaan juuret ulottuvat vuoteen 1929, jolloin 23-vuotias Yrjö Auramaa osti ensimmäisen oman kuorma-autonsa.