Kilon Osuus-Auto: Uusi alaprofiilirakenne ratkaisi kaupat VAK:n kanssa

Kilon Osuus-Auton toimitusjohtaja Ari Savisalo tilasi VAK:lta uuden malliston mukaiset korit yrityksen kahteen kuorma-autoon. Uudet autot valmistuivat liikenteeseen kesäkuussa 2019.

Miten päädyit tilaamaan uudet kuormatilat juuri VAK:lta?

– Kilpailuhan on tällä hetkellä todella kovaa korivalmistajien kesken. Ehkä tällä kertaa vaakaa kallisti VAK:n suuntaan uuden VAK-malliston edistyksellinen alaprofiilirakenne, johon pääsin tutustumaan Vahdolla 3D-mallinnoksen avulla. Uusi rakenne on helposti ja nopeasti korjattavissa, mikä on meille todella tärkeää. Sillä totuus on, että korivaurioita sattuu aina ja ne on pystyttävä korjaamaan välittömästi, kertoo Kilon Osuus-Auton toimitusjohtaja Ari Savisalo.

Millaista rahtia autoilla tullaan ajamaan ja millä toiminta-alueella?

– Nämä autot tulevat olemaan pääsääntöisesti elintarvikeajossa ja ne operoivat pääkaupunkiseudulla.

Miten yhteistyö VAK:n kanssa on sujunut?

– Meille tuli ensimmäiset uudet korit VAK:lta jo vuonna 2008, ja alusta asti yhteistyö VAK:n kanssa on toiminut hienosti. Jarmo Laine on  ollut vastapelurimme VAK:lla. On ollut helppo asioida tutun myyjän kanssa, joka tuntee yrityksemme ja erikoistarpeemme. Yhteistyötä helpottaa myös se, että aiemmin tilaamiemme kalustoratkaisujen tiedot on tallennettu VAK:n tietokantaan. Näin ollen VAK:lla on kalustostamme runsaasti historiatietoa, joka edesauttaa uusien projektien etenemisessä, kiittää Ari.

– Olemme olleet VAK:n kanssa yhteistyössä myös HCT-projektien tiimoilta. Taisimme olla kolmen ensimmäisen kuljetusliikkeen joukossa, jotka pääsivät pilotoimaan pitkiä yhdistelmiä Suomen maantieliikenteessä. Tuossa projektissa teimme yhteistyötä Lassi Virtasen kanssa, joka on ollut uusien pitkien yhdistelmien kehitystyössä alusta asti mukana. Kuljetustarpeiden muututtua, tuo yhditelmä on tällä hetkellä pätkittynä kahdeksi tavalliseksi puoliperävaunuyhdistelmäksi. VAK:n kanssa kehitetty duo-2 -yhdistelmä onkin osoittautunut meille erittäin toimivaksi ja joustavaksi ratkaisuksi, Ari kertoo.