LTP Group: Jag blev övertygad om VAK:s helhetstjänst

LTP Groups verkställande direktör, Matti Tuominen, beställde en 16,5 meter lång HCT-släpvagn och FRC-lastutrymmen till totalt femton lastbilar av VAK. Det rymdes många olika variationer i den stora serien. Det som alla dessa lastutrymmen har gemensamt är att det går att använda flyttbara skiljeväggar till att dela upp dem i olika temperaturavdelningar. Dessutom har alla enheter baklyft.

Den långa släpvagnen och de två dragbilarna överläts till LTP:s chaufförer i Vanda i början av 2020 och de sista fyra bilarna blev klara för trafik i juni.

Matti, hur kom det sig att ni beställde de nya lastutrymmena just av VAK?

Vi konkurrensutsatte inköpet av utrustningen till flera olika leverantörer och slutligen vägde vågskålen tyngst för VAK. Jarmo Laine övertygade mig om VAK:s helhetstjänst, allt från tillverkning av karosseriet till service och reparation under hela dess livstid. För oss var det viktigt att hitta en tillförlitlig partner för vår utrustning, någon som kan sköta inte bara normal service och reparation, utan även service av kylmaskiner och baklämmar och även sköta biltvätt. VAK fick dessutom pluspoäng för att det som enda karosseritillverkaren har ett eget servicenätverk som omfattar nästan hela Finland. Dessutom, och detta är ännu bättre, har de serviceverkstäder i Lundo och Vanda, alldeles invid våra terminaler.

Vilket slags frakt kommer ni att forsla med de bilar ni beställde och inom vilket område?

Alla våra bilar kör livsmedel.  Våra bilar kör inom området Åbo – Tammerfors – Helsingforsregionen.

Hur har samarbetet med VAK fungerat?

Samarbetet har fungerat utmärkt. Det är tre år sedan vi träffade personal från VAK på en transportmässa. Mika Liljeström från Veho ledde mig till VAK:s monter på mässan och där kunde vi ha en bra diskussion med VAK:s försäljare. Senare fick jag besöka VAK:s fabrik i Vahto och där såg jag med egna ögon hur de tillverkade vagnarna och lastutrymmena. Det övertygade mig om VAK:s yrkeskunnighet i att tillverka förstklassiga transportlösningar för Finlands landsvägar.

LTP Group i ett nötskal

LTP Group är en aktiv aktör inom livsmedelslogistik. Groupen består av logistikföretagen LTP Logistics Oy och LTP Cargo Oy, Lännen Teollisuuspalvelu Oy som har specialiserat sig på tvättjänster i fråga om plastlådor för handeln, samt LTP Service Oy som har specialiserat sig på lastpallar.

 

Referenser

18.8.2020

Kilon Osuus-Auto: En ny underprofilskonstruktion avgjorde affären med VAK

Kilon Osuus-Autos verkställande direktör Ari Savisalo beställde karosser enligt det nya sortimentet av VAK, för sitt företags två lastbilar. De nya bilarna blev klara för trafik i juni 2019. Hur kom det sig att du beställde de ny lastutrymmena just av VAK? – För närvarande är ju konkurrensen verkligt hård mellan de olika karosstillverkarna. Eventuellt

28.5.2018

Lauri Vähälä Oy: V-Slider transporterar nu även växelcontainers

Den hydrauliskt fungerande V-Slider, som kopplar två trailers till varandra, utvecklas till ett allt mångsidigare arbetsverktyg. I början på detta år tillverkades hos VAK de första V-Sliders med baklämslyft och Vähälä Oy:s växelcontainersliders.

28.5.2018

Kuljetusliike Törmänen Oy: Med rätt materiel konkurrensfördelar och inbesparingar

”Produkter som är skräddarsydda för den egna transportverksamheten ger konkurrensfördel och inbesparing. VAK planerade och tillverkade för oss en unik kombination som är precis sådan som jag ville ha”, säger transportföretagaren Matti Törmänen från Rusko.