Lauri Vähälä Oy: V-Slider transporterar nu även växelcontainers

Den hydrauliskt fungerande V-Slider, som kopplar två trailers till varandra, utvecklas till ett allt mångsidigare arbetsverktyg. I början på detta år tillverkades hos VAK de första V-Sliders med baklämslyft och Vähälä Oy:s växelcontainersliders.

Lauri Vähälä Oy har redan en tid använt VAK:s V-Sliders med fast karosseri för transporter av både styckegods och livsmedel. Då bolagets verksamhet dock i ganska hög grad grundar sig på växelbilskåp föddes idén till en V-Slider på vilken en växelcontainer kunde växlas. Då skulle man ha ett verktyg med vilket många olika slags laster kunde transporteras både mellan terminaler och direkt till kunden.

Vi började skissera på en växelcontainerslider och visade skissen för Lassi Virtanen. Vi visste från tidigare att VAK har en överlägsen planeringsavdelning och stark produktion som kan arbeta fram åt oss färdiga produkter enligt våra önskemål. Det dröjde inte mer än några månader efter vårt första sammanträffande så fick vi redan en växelcontainerslider i användning”, berättar Vähälä Oy:s inköpschef Ari Karjalainen.

Den nya containerslidern möjliggör ett 76-tons kombinationsfordon där lastvikten fördelar sig jämnt på hela kombinationens dimensioner. Karjalainen uppskattar att för vissa transporter utgör en sådan här kombination en fördel för sin användare.

Tack vare V-Slidern som kan transportera växelcontainers kan vi förena produktionen av släpvagnar och trailerkombinationerna på ett alldeles nytt sätt. Den första vagnen har nu varit i bruk några veckor och vi har verkligen varit väldigt nöjda med den.

Föregångarna är framgångsrika

Den skräddarsydda växelcontainersliderns konstruktion har anpassats från en vanlig V-Slider. Chassit går i VAK:s produktion tillsamman med de andra sliderchassina och servicen sköts på känt sätt. Lassi Virtanen lovar V-Slidern, om den underhålls väl, en brukslivslängd på över tio år.

VAK Huoltopalvelut Oy:s riksomfattande nätverk känner Lauri Vähälä Oy:s chaufförer sedan tidigare.

Vi är en del av Schenker-nätverket i hela Finland. Våra egna terminaler finns i Jyväskylä, Ylivieska, Rovaniemi och Kemi. Vi opererar alltså på de längsta enhetliga stamlederna varför ett märkesservicenätverk är för oss en viktig tjänst”, konstaterar Ari Karjalainen.

Som ett finländskt familjebolag föredrar Vähälä-Yhtiöt gärna andra inhemska familjebolag såsom VAK. Vähälä-Yhtiöt firar ett jubileumsår: bolaget fyller i år 80 år. I familjebolag vet man att bara föregångarna och branschens mest fördomsfria utvecklare klarar sig på de hårt konkurrerade transportbranschen, där kundernas behov hela tiden förändras.

Man måste söka konkurrensfördelar även i de minsta skillnaderna. Därför söker och utvecklar vi hela tiden verktyg och innovationer som är bättre skräddarsydda för arbetsuppgifterna och som på bästa sätt betjänar vår egen verksamhet. I detta arbete är VAK en utmärkt partner för just det skräddarsydda och de kundinriktade produkterna är VAK:s styrka”, berömmer Vähälä Oy:s inköpschef Ari Karjalainen.

Referenser

18.8.2020

LTP Group: Jag blev övertygad om VAK:s helhetstjänst

LTP Groups verkställande direktör, Matti Tuominen, beställde en 16,5 meter lång HCT-släpvagn och FRC-lastutrymmen till totalt femton lastbilar av VAK. Det rymdes många olika variationer i den stora serien. Det som alla dessa lastutrymmen har gemensamt är att det går att använda flyttbara skiljeväggar till att dela upp dem i olika temperaturavdelningar. Dessutom har alla

18.8.2020

Kilon Osuus-Auto: En ny underprofilskonstruktion avgjorde affären med VAK

Kilon Osuus-Autos verkställande direktör Ari Savisalo beställde karosser enligt det nya sortimentet av VAK, för sitt företags två lastbilar. De nya bilarna blev klara för trafik i juni 2019. Hur kom det sig att du beställde de ny lastutrymmena just av VAK? – För närvarande är ju konkurrensen verkligt hård mellan de olika karosstillverkarna. Eventuellt

28.5.2018

Kuljetusliike Törmänen Oy: Med rätt materiel konkurrensfördelar och inbesparingar

”Produkter som är skräddarsydda för den egna transportverksamheten ger konkurrensfördel och inbesparing. VAK planerade och tillverkade för oss en unik kombination som är precis sådan som jag ville ha”, säger transportföretagaren Matti Törmänen från Rusko.