V-Slider nu också med baklämslyft

V-Slider

Den hydrauliska V-Slidern som kopplar ihop två trailers med varandra kan äntligen beställas också med baklämslyft. I den nya slidern finns ett speciallyft där sidostolparna glider ner då baklämmen används.

Då lyftet inte används glider stolparna in i lastutrymmets bakre ram och lastutrymmet kan normalt flyttas på sliderchassit framåt och bakåt.

– Baklämslyftet behövs på alla ställen där det inte finns en lastbrygga och lasten måste sänkas ned på marken. Tack vare baklämmen är V-Slidern ett ännu mångsidigare verktyg, berömmer Jarmo Laine från VAK den nya innovationen.

Även utan baklämslyft är V-Slidern ett effektivt verktyg som har många användningar. Tack vare det hydrauliskt rörliga lastutrymmet kan en andra fullskalig trailer lätt kopplas till V-Slidern. Därmed uppnår man en fullskalig kombination på 25,25 meter. Den elhydrauliska kraftenheten, strömbrytarna och den mekaniska hydraulventilen sköter om att lastutrymmet glider pålitligt i alla väder.

Den nya slidern förväntas bli en populär produkt för olika slags distributionsuppdrag. Den första V-Slidern utrustad med baklämslyft byggdes i början av året för danska PostNord.

Man kan bekanta sig närmare med V-Slidern med baklämslyft på Jyväskylän Kuljetus 2017-mässan i Jyväskylä 18-20 maj.

Tilläggsuppgifter:
VAK Oy / Jarmo Laine
tfn. 020 7656 302