V-Slider nu också med baklämslyft

Den hydrauliska V-Slidern som kopplar ihop två trailers med varandra kan äntligen beställas också med baklämslyft. I den nya slidern finns ett speciallyft där sidostolparna glider ner då baklämmen används. Då lyftet inte används glider stolparna in i lastutrymmets bakre ram och lastutrymmet kan normalt flyttas på sliderchassit framåt och bakåt.

– Baklämslyftet behövs på alla ställen där det inte finns en lastbrygga och lasten måste sänkas ned på marken. Tack vare baklämmen är V-Slidern ett ännu mångsidigare verktyg, berömmer Jarmo Laine från VAK den nya innovationen.

Även utan baklämslyft är V-Slidern ett effektivt verktyg som har många användningar. Tack vare det hydrauliskt rörliga lastutrymmet kan en andra fullskalig trailer lätt kopplas till V-Slidern. Därmed uppnår man en fullskalig kombination på 25,25 meter. Den elhydrauliska kraftenheten, strömbrytarna och den mekaniska hydraulventilen sköter om att lastutrymmet glider pålitligt i alla väder.

Den nya slidern förväntas bli en populär produkt för olika slags distributionsuppdrag. Den första V-Slidern utrustad med baklämslyft byggdes i början av året för danska PostNord.

Man kan bekanta sig närmare med V-Slidern med baklämslyft på Jyväskylän Kuljetus 2017-mässan i Jyväskylä 18-20 maj.

Tilläggsuppgifter:
VAK Oy / Jarmo Laine
tfn. 020 7656 302

Nyheter

1.12.2017

Grundarten av VAK har tilldelats industiråds titel

Republikens president har 1.12.2017 förlänat VAK:s grundare Lassi Virtanen industriråds titel.

4.11.2016

Ny metallhall utökar kvalitet och leveranssäkerhet

VAK:s nya metallhall optimerar leveranssäkerheten och produkternas kvalitet. På VAK:s fabrik i Vahto har man under de senaste veckorna arbetat inför invigningen av en ny metallhall.

29.7.2016

VAK presenterar ny design på Elmia Lastbil

VAK presenterar ny design och pålitliga konstruktioner på Elmia Lastbil 2016