V-Slider nu också med baklämslyft

Den hydrauliska V-Slidern som kopplar ihop två trailers med varandra kan äntligen beställas också med baklämslyft. I den nya slidern finns ett speciallyft där sidostolparna glider ner då baklämmen används. Då lyftet inte används glider stolparna in i lastutrymmets bakre ram och lastutrymmet kan normalt flyttas på sliderchassit framåt och bakåt.

– Baklämslyftet behövs på alla ställen där det inte finns en lastbrygga och lasten måste sänkas ned på marken. Tack vare baklämmen är V-Slidern ett ännu mångsidigare verktyg, berömmer Jarmo Laine från VAK den nya innovationen.

Även utan baklämslyft är V-Slidern ett effektivt verktyg som har många användningar. Tack vare det hydrauliskt rörliga lastutrymmet kan en andra fullskalig trailer lätt kopplas till V-Slidern. Därmed uppnår man en fullskalig kombination på 25,25 meter. Den elhydrauliska kraftenheten, strömbrytarna och den mekaniska hydraulventilen sköter om att lastutrymmet glider pålitligt i alla väder.

Den nya slidern förväntas bli en populär produkt för olika slags distributionsuppdrag. Den första V-Slidern utrustad med baklämslyft byggdes i början av året för danska PostNord.

Man kan bekanta sig närmare med V-Slidern med baklämslyft på Jyväskylän Kuljetus 2017-mässan i Jyväskylä 18-20 maj.

Tilläggsuppgifter:
VAK Oy / Jarmo Laine
tfn. 020 7656 302

Nyheter

6.5.2020

Nytt från VAK! Nya, ekologiska, och energieffektiva lösningar för påbyggnationer

Vi jobbar ständigt för att utveckla vår verksamhet i en mer ekologisk och energieffektiv riktning. Under 2020 skall vi presentera en ny påbyggnadskonstruktion med ett allt tjockare skikt av isolerande material. Konstruktionen har en utmärkt värmeisoleringsförmåga som är av stor betydelse speciellt när det gäller ATP-klassade påbyggnationer. Nya dörr- och elementlösningar är också ett steg

3.9.2019

Nya säkerhetsåtgärder på VAKs fabrik i Vahto

I augusti infördes nya säkerhetsåtgärder som förbättrar trafik och säkerhet på VAKs fabrik i Vahto. En ny stor parkeringsplats utanför grinden har byggts för personalen. I framtiden ska fabriksområdet vara stängt 24/7 och grindarna ska hållas stängda. Återkommande trafik som har tillåtelse att vistas i området ska hanteras med ett registrerings- och identifieringssystem.

13.3.2019

Nyanställningar: Matti Virtanen är ny säljchef på VAK Oy

Högskoleingenjör Matti Virtanen (45) är från och med den 11 mars 2019 säljchef för VAK Oy.