VAK – För hållbara transporter

Rekka
0

miljoner euro i omsättning år 2023

0

produkter färdigställda år 2023

0

VAK sysselsätter nära 600 tungmaskinproffs

Vill du vara en del av VAK:s framgångssaga? Bekanta dig med arbetsuppgifterna vi erbjuder och skicka in din ansökan

Transportutrustningen som vi tillverkar är känd i Norden för sin avancerade teknik och höga kvalitet. Vi ser en ljus framtid framför oss – orderingången är stark under flera år framöver. Vi rekryterar därför på löpande band. Vi behöver nya talanger för ett brett spektrum av uppgifter, både på VAK-fabriken i Vahto och inom VAK Service-verkstäder.

VAK Oy är en pionjär inom transportutrustning

VAK-produkter är redan ett begrepp på de europeiska vägarna. VAK har varit marknadsledande i lösningar med temperaturreglerad transportutrustning i Finland i flera år med en marknadsandel på över 50 %. Vi designar och tillverkar exempelvis trailers, lastutrymmen, växelflak, V-Sliders som kopplar ihop två påhängnsvagnar, dollys, avställbara enheter och lastväxlare.

VAK Huoltopalvelut

Rikstäckande service

VAK är den enda tillverkaren i Finland som har sitt eget servicenätverk bestående av servicecenter på sju orter.

VAK servicecenter är belägna längs med huvudvägarna i Finland. Samtliga servicecenter erbjuder mångsidig service för tung transportutrustning. Några av dem har sina egna tvättlinjer och en ATP-besiktningstjänst.

VAK Huoltopalvelukartta

Aktuella nyheter från VAK

 • Träffa oss på Elmia Lastbil

  Träffa oss på Elmia Lastbil

  I vårt monter U602:18 presenterar vi bl.a. FNA släp med öppningsbar sida, släp med hydrauliska mellanplan + Ergogate, FNA trailer med öppningsbar sida och dragutrustning (HCT), Transportskåp med öppningsbar sida, V-slider (B-link) med FNA skåp + öppningsbar sida och Dollyn.

 • Borgar Pettersen (40) er ansatt i en nyopprettet stilling som selger i VAK Norge

  Borgar Pettersen (40) er ansatt i en nyopprettet stilling som selger i VAK Norge

  Borgar Pettersen (40) er ansatt i en nyopprettet stilling som selger i VAK Norge. VAK Norge er et heleide datterselskap av den finske påbyggeren VAK OY. VAK Norge ble etablert […]

 • VAK:s nya eTrailer är både miljövänlig och energieffektiv

  VAK:s nya eTrailer är både miljövänlig och energieffektiv

  Tänk dig att kunna återvinna energi när du kör trailer, och därmed sänka bränslekostnaderna. Det kan bli verklighet inom bara ett par år. Jämfört med en traditionell trailer gick det […]

Följ oss