Kuljetusliike Törmänen Oy: Oikealla kalustolla kilpailuetua ja säästöä

Kuljetusliike Törmänen

”Omaan kuljetustoimintaan räätälöidyt tuotteet tuovat kilpailuetua ja säästöä. VAK:lla suunniteltiin ja tehtiin meille uniikki yhdistelmä, joka on täsmälleen sellainen kuin halusinkin”, ruskolainen kuljetusyrittäjä Matti Törmänen sanoo.

Kuljetusliike Törmänen

Kuljetusliike Törmänen ajaa satamista tehtaisiin muoviteollisuuden raaka-aineena käytettäviä kevyitä muovirakeita, joiden purkamiseen tarvitaan erityiset lokerosyöttimet ja kompressoripuhaltimet. Samalla kalustolla tehdään myös lastauksia, joissa tarvitaan kippejä, ja ajetaan tankkikontteja.

”Uudella B-linkillä, jossa on kaksi kippaavaa perävaunua tuotesyöttimineen, pystyy ajamaan kaikkia meidän kuljetuksiamme. Kun kippaavia perävaunuja on kaksi peräkkäin, säästämme ajokilometrejä. Investointi oli iso, mutta säästöä syntyy kymmeniä prosentteja eli uuden yhdistelmän ansiosta saamme merkittävän kilpailuedun”, Matti Törmänen laskee.

Kun uuden yhdistelmän hankinta tuli ajankohtaiseksi, Vahdon naapurissa Ruskolla asuva Matti Törmänen ei edes kysynyt tarjouksia muilta kuin VAK:lta.

”Kaikki kuljetuskaluston valmistajat eivät edes lähde räätälöimään perävaunuja vaan haluavat tarjota omia standardituotteitaan. VAK:lla asiakkaan ideoita ei tyrmätä vaan niitä lähdetään tosissaan kehittämään toimiviksi tuotteiksi. Asiakkaan kannalta on mukavaa, kun joku haluaa oikeasti ratkaista hänen ongelmansa”, kuljetusyrittäjä toteaa.

Törmänen kertoo, että yhteistyö oli saumatonta. Lähellä VAK:n tehdasta asuva yrittäjä kävi jopa kuljettajan kanssa katsomassa suunnittelun etenemistä tietokoneelta. Näin kaivatut muutokset pystyttiin tekemään ajoissa.

Muutaman käyttökuukauden jälkeen Matti Törmänen kertoo olevansa kippiyhdistelmään erittäin tyytyväinen. Lopputulos oli juuri sellainen kuin pitkin, ja yhdistelmä on käytössä osoittautunut täydellisen toimivaksi.