Skogströms Åkeri Ab: De rätta redskapen sparar tid, arbete och pengar

TrailersSkogströms Åkeri Ab från Alvesta, Sverige, använder VAK:s långtrailers för sin matvarutransport eftersom de sparar tid, arbete och pengar. VAK tillverkar 19,6 meter långa trailers speciellt för den svenska marknaden. I Finland används de inte eftersom Finlands lagstiftning tillåter bara 13,6 meter långa släpvagnar.

”Våra chaufförer är väldigt nöjda med ekipagen. Långtrailern rymmer lika mycket som traditionella fordonskombinationer, men man slipper att koppla isär för att lasta och lossa hela tiden som man måste göra när man kör bil- och släpkombinationer. För oss som åkeri är det framför allt ett kylaggregat som sparas, samt tidsåtgång vid lastning och lossning”, motiverar företagare Steen Skogström sitt val.

Referenser

18.8.2020

LTP Group: Jag blev övertygad om VAK:s helhetstjänst

LTP Groups verkställande direktör, Matti Tuominen, beställde en 16,5 meter lång HCT-släpvagn och FRC-lastutrymmen till totalt femton lastbilar av VAK. Det rymdes många olika variationer i den stora serien. Det som alla dessa lastutrymmen har gemensamt är att det går att använda flyttbara skiljeväggar till att dela upp dem i olika temperaturavdelningar. Dessutom har alla

18.8.2020

Kilon Osuus-Auto: En ny underprofilskonstruktion avgjorde affären med VAK

Kilon Osuus-Autos verkställande direktör Ari Savisalo beställde karosser enligt det nya sortimentet av VAK, för sitt företags två lastbilar. De nya bilarna blev klara för trafik i juni 2019. Hur kom det sig att du beställde de ny lastutrymmena just av VAK? – För närvarande är ju konkurrensen verkligt hård mellan de olika karosstillverkarna. Eventuellt

28.5.2018

Lauri Vähälä Oy: V-Slider transporterar nu även växelcontainers

Den hydrauliskt fungerande V-Slider, som kopplar två trailers till varandra, utvecklas till ett allt mångsidigare arbetsverktyg. I början på detta år tillverkades hos VAK de första V-Sliders med baklämslyft och Vähälä Oy:s växelcontainersliders.