VAK presenterar ny design på Elmia Lastbil

VAK presenterar ny design och pålitliga konstruktioner på Elmia Lastbil 2016

Finländsk VAK, en av Nordens största tillverkare av transportutrustning, kommer att presentera ny design av släpvagnar på Elmia Lastbil. Företaget har utvecklat sina pålitliga och välkända produkter vidare för att skapa ännu stiligare och mer välbyggda bilskåp och släpvagnar.

I Sverige är VAK särskilt känd för sina bilskåpbyggnationer och släpvagnar med hydrauliska mellanplan och vattenburen golvvärme. När det gäller hydrauliska mellanplan är VAK marknadsledaren i Sverige.På VAK:s monter på Elmia visas två olika varianter av mellanplan, på bilskåp och släp.

VAK har också utvecklat korridorlösningar med flyttbara mellanväggar till den svenska marknaden. Transportutrustning för temperaturreglerade transporter är en av företagets styrkor – VAK är fortfarande den enda tillverkaren som bygger bilskåp, släpvagnar, och trailers med vattenburen golvvärme till Sverige.

Ytterligare produkter på VAK:s monter är en trailer med öppningsbar sida och en V-Slider med hydrauliskt glidande lastutrymme. På montern visas även ett FRC-transportskåp med öppningsbar sida.

– Vi vill presentera en palett av grundprodukter som intresserar en stor mängd av besökare på Elmia. För att skiljas från våra konkurrenter producerar VAK individuella lösningar för olika transportbehov.Våra produkter är innovativa, högklassiga, och prisvärda, säger VAK:s exportchef Stefan Björklund.

– VAK:s produkter är kända för sin bra lastförmåga. Med individuellt konstruerade bilskåp och vagnar får transportföretagare mer värde för sina pengar. Vi har visat oss att vara en väsentlig aktör inom branschen i Sverige också.

Mer info:
VAK: Stefan Björklund
tel. +358-20-76 56 309
stefan.bjorklund@vak.fi