VAK presenterar ny design på Elmia Lastbil

VAK presenterar ny design och pålitliga konstruktioner på Elmia Lastbil 2016

Finländsk VAK, en av Nordens största tillverkare av transportutrustning, kommer att presentera ny design av släpvagnar på Elmia Lastbil. Företaget har utvecklat sina pålitliga och välkända produkter vidare för att skapa ännu stiligare och mer välbyggda bilskåp och släpvagnar.

I Sverige är VAK särskilt känd för sina bilskåpbyggnationer och släpvagnar med hydrauliska mellanplan och vattenburen golvvärme. När det gäller hydrauliska mellanplan är VAK marknadsledaren i Sverige.På VAK:s monter på Elmia visas två olika varianter av mellanplan, på bilskåp och släp.

VAK har också utvecklat korridorlösningar med flyttbara mellanväggar till den svenska marknaden. Transportutrustning för temperaturreglerade transporter är en av företagets styrkor – VAK är fortfarande den enda tillverkaren som bygger bilskåp, släpvagnar, och trailers med vattenburen golvvärme till Sverige.

Ytterligare produkter på VAK:s monter är en trailer med öppningsbar sida och en V-Slider med hydrauliskt glidande lastutrymme. På montern visas även ett FRC-transportskåp med öppningsbar sida.

– Vi vill presentera en palett av grundprodukter som intresserar en stor mängd av besökare på Elmia. För att skiljas från våra konkurrenter producerar VAK individuella lösningar för olika transportbehov.Våra produkter är innovativa, högklassiga, och prisvärda, säger VAK:s exportchef Stefan Björklund.

– VAK:s produkter är kända för sin bra lastförmåga. Med individuellt konstruerade bilskåp och vagnar får transportföretagare mer värde för sina pengar. Vi har visat oss att vara en väsentlig aktör inom branschen i Sverige också.

 

Mer info:
VAK: Stefan Björklund
tel. +358-20-76 56 309
stefan.bjorklund@vak.fi

Nyheter

6.5.2020

Nytt från VAK! Nya, ekologiska, och energieffektiva lösningar för påbyggnationer

Vi jobbar ständigt för att utveckla vår verksamhet i en mer ekologisk och energieffektiv riktning. Under 2020 skall vi presentera en ny påbyggnadskonstruktion med ett allt tjockare skikt av isolerande material. Konstruktionen har en utmärkt värmeisoleringsförmåga som är av stor betydelse speciellt när det gäller ATP-klassade påbyggnationer. Nya dörr- och elementlösningar är också ett steg

3.9.2019

Nya säkerhetsåtgärder på VAKs fabrik i Vahto

I augusti infördes nya säkerhetsåtgärder som förbättrar trafik och säkerhet på VAKs fabrik i Vahto. En ny stor parkeringsplats utanför grinden har byggts för personalen. I framtiden ska fabriksområdet vara stängt 24/7 och grindarna ska hållas stängda. Återkommande trafik som har tillåtelse att vistas i området ska hanteras med ett registrerings- och identifieringssystem.

13.3.2019

Nyanställningar: Matti Virtanen är ny säljchef på VAK Oy

Högskoleingenjör Matti Virtanen (45) är från och med den 11 mars 2019 säljchef för VAK Oy.