Säker transport av värdefulla instrument

Tour and Transport Service har en ny specialtrailer för trygga transporter av orkesterinstrument, tv-produktioner, och andra värdefulla varor. Trailern som är tillverkad av VAK är speciellt utrustad för att transportera dyra, känsliga musikinstrument och tv-utrustning.

Orkestertrailern

Den nya ”orkestertrailern” är fodrad med filt på insidan för att skydda ömtåliga instrument och speciell hänsyn har tagits i akt för bindning av godset. Den har också centrallåsning för alla dörrar.

Eftersom känsliga instrument kräver jämn temperatur, har orkestertrailern både vattenburen golvvärme och kylaggregat. När man lastar eller lossar instrument vid konserthuset, får bilen inte orsaka oljud och ett högljutt aggregat kan inte användas. Då regleras värmen med golvvärme.

Trailern kan lastas i två plan med hjälp av bommar. Den har också 3-delade bakdörrar och bakgavellift. Belysning mm. har planerats med hänsyn till en fungerande arbetsmiljö i trailern.

– Det här är en mycket speciell trailer som väl beskriver VAKs breda sortiment. Mestadels bygger vi helt vanliga temperaturreglerade bilskåp, släp och trailers, men vi har även specialkunnande att göra mycket krävande produkter, säger VAKs exportchef Stefan Björklund.

Tour and Transport Service är ett stockholmskt bolag som utför transporter och logistikuppdrag över hela världen. De är specialister på att transportera ömtåligt gods.

Orkestertrailern

Nyheter

6.5.2020

Nytt från VAK! Nya, ekologiska, och energieffektiva lösningar för påbyggnationer

Vi jobbar ständigt för att utveckla vår verksamhet i en mer ekologisk och energieffektiv riktning. Under 2020 skall vi presentera en ny påbyggnadskonstruktion med ett allt tjockare skikt av isolerande material. Konstruktionen har en utmärkt värmeisoleringsförmåga som är av stor betydelse speciellt när det gäller ATP-klassade påbyggnationer. Nya dörr- och elementlösningar är också ett steg

3.9.2019

Nya säkerhetsåtgärder på VAKs fabrik i Vahto

I augusti infördes nya säkerhetsåtgärder som förbättrar trafik och säkerhet på VAKs fabrik i Vahto. En ny stor parkeringsplats utanför grinden har byggts för personalen. I framtiden ska fabriksområdet vara stängt 24/7 och grindarna ska hållas stängda. Återkommande trafik som har tillåtelse att vistas i området ska hanteras med ett registrerings- och identifieringssystem.

13.3.2019

Nyanställningar: Matti Virtanen är ny säljchef på VAK Oy

Högskoleingenjör Matti Virtanen (45) är från och med den 11 mars 2019 säljchef för VAK Oy.