Säker transport av värdefulla instrument

Orkestertrailern

Tour and Transport Service har en ny specialtrailer för trygga transporter av orkesterinstrument, tv-produktioner, och andra värdefulla varor.

Trailern som är tillverkad av VAK är speciellt utrustad för att transportera dyra, känsliga musikinstrument och tv-utrustning.

Den nya ”orkestertrailern” är fodrad med filt på insidan för att skydda ömtåliga instrument och speciell hänsyn har tagits i akt för bindning av godset. Den har också centrallåsning för alla dörrar.

Eftersom känsliga instrument kräver jämn temperatur, har orkestertrailern både vattenburen golvvärme och kylaggregat. När man lastar eller lossar instrument vid konserthuset, får bilen inte orsaka oljud och ett högljutt aggregat kan inte användas. Då regleras värmen med golvvärme.

Trailern kan lastas i två plan med hjälp av bommar. Den har också 3-delade bakdörrar och bakgavellift. Belysning mm. har planerats med hänsyn till en fungerande arbetsmiljö i trailern.

– Det här är en mycket speciell trailer som väl beskriver VAKs breda sortiment. Mestadels bygger vi helt vanliga temperaturreglerade bilskåp, släp och trailers, men vi har även specialkunnande att göra mycket krävande produkter, säger VAKs exportchef Stefan Björklund.

Tour and Transport Service är ett stockholmskt bolag som utför transporter och logistikuppdrag över hela världen. De är specialister på att transportera ömtåligt gods.

Orkestertrailern