Långtrailern sparar tid, arbete och pengar

De första 19,6 meter långa VAK-trailers har rullat på svenska vägar i några veckor. I två av dem körs matvaror mellan Hässleholm och Stockholm fem till sex vändor i veckan och den tredje kör mellan Kalmar och Västerås fem streckor i veckan.

Steen Skogström, ägare av Skogströms Åkeri Ab, är mycket nöjd med sina nya ekipage som sparar tid, arbete och pengar jämfört med de traditionella fordonskombinationerna.

­- Våra chaufförer är väldigt nöjda med ekipagen. Man slipper att koppla isär för att lasta och lossa hela tiden som man måste göra när man kör bil och släp kombinationer. För oss som åkeri är det framför allt ett kylaggregat som sparas, samt tidsåtgång vid lastning och lossning.

De nya långtrailers har 48 pallplatser och ett kylaggregat. De har en styrbar axel som gör trailern smidig till exempel i rondeller. Chaufförerna tycker att långtrailern går väldigt stadigt på vägen.

Tillsammans med dragbil är fordons längd cirka 23 meter. I VAK har man aldrig förr gjort så långa trailers. Som vanligt producerades trailern med den nyaste teknologin, lasertillskärare och robottsvetsteknik. Dessutom driver VAK Nordens modernaste elementfabrik för sandwichelement, vilket betyder att väggarna är hygieniska och välisolerade.

Sverige är ett viktigt marknadsområde för VAK. VAK har utvecklat för den svenska marknaden till exempel smidigt flyttbara mellanväggar för transporter som kräver olika temperaturzoner. Med dem kan man lätt förändra storleken på kyl- och frysutrymmen enligt behov.

Nyheter

6.5.2020

Nytt från VAK! Nya, ekologiska, och energieffektiva lösningar för påbyggnationer

Vi jobbar ständigt för att utveckla vår verksamhet i en mer ekologisk och energieffektiv riktning. Under 2020 skall vi presentera en ny påbyggnadskonstruktion med ett allt tjockare skikt av isolerande material. Konstruktionen har en utmärkt värmeisoleringsförmåga som är av stor betydelse speciellt när det gäller ATP-klassade påbyggnationer. Nya dörr- och elementlösningar är också ett steg

3.9.2019

Nya säkerhetsåtgärder på VAKs fabrik i Vahto

I augusti infördes nya säkerhetsåtgärder som förbättrar trafik och säkerhet på VAKs fabrik i Vahto. En ny stor parkeringsplats utanför grinden har byggts för personalen. I framtiden ska fabriksområdet vara stängt 24/7 och grindarna ska hållas stängda. Återkommande trafik som har tillåtelse att vistas i området ska hanteras med ett registrerings- och identifieringssystem.

13.3.2019

Nyanställningar: Matti Virtanen är ny säljchef på VAK Oy

Högskoleingenjör Matti Virtanen (45) är från och med den 11 mars 2019 säljchef för VAK Oy.