”Työni on erittäin monipuolista ja kaikki päivät ovat erilaisia. Kalusto ja tekniikka päivittyvät koko ajan, se pitää mielenkiinnon yllä ja innostaa oppimaan uutta.”

Jarkko

Jarkko Lehtonen, vuoroesimies, VAK Huoltopalvelut Oy, Vahto

Mitä teet työksesi?

Toimin asentajana ja vuoroesimiehenä VAK Huoltopalvelut -ketjun Vahdon toimipisteessä. Työhöni kuuluu asennustöiden lisäksi työntekijöiden opastamista, työmääräysten tekoa ja töiden jakoa.

Minkälainen koulutus sinulla on?

Peruskoulun jälkeen metallityöt ja käsillä tekeminen tuntuivat kiinnostavilta, joten hakeuduin silloiselta kotipaikkakunnaltani Eurasta, Rauman ammatti-instituuttiin opiskelemaan metallialaa. Valmistuin levyseppä-hitsaajaksi vuonna 1995.

Miten päädyit nykyiseen ammattiisi?

Valmistuttuani pääsin Säkylässä toimivaan Arpe-Traileriin kesätöihin. Arpe-Trailer valmistaa samankaltaisia raskaan kaluston kuljetusratkaisuja kuin VAK:kin, joskin paljon pienemmässä mittakaavassa. Työskentelin Arpessa aina armeijaan asti. Vuonna 1999 muutimme Turkuun vaimoni aloittaessa opinnot Turun yliopistolla. Hain tuolloin töihin tänne VAK Huoltopalvelut -ketjun Vahdon huoltokorjaamolle ja olen viihtynyt näissä töissä nyt jo kahdenkymmenen vuoden ajan.

Millainen työpäivä sinulla tänään oli?

Tulin töihin seitsemäksi ja katsoimme ensin työnjohtaja Riku Virtasen kanssa läpi päivän työt. Aiemmin sovittujen töiden lisäksi jonon ohi oli tullut kiireisiä töitä, joita sovittelimme päivän työlistalle. Sitten siirryin asennushommiin V-Slider -kolarityömaalle, johon asennettiin päivän aikana mm. uusi seinä ja katto. Yhdeksän jälkeen lähdimme porukalla aamukahville henkilöstöruokalaan. Saman pöydän äärellä on mukava vaihtaa niin työhön kuin vapaa-aikaankin liittyvät kuulumiset. Päivä jatkui kolarityömaan parissa, kunnes lähdimme lounaalle puoli kahdentoista maissa. Iltapäivällä oli työnjohdon viikkopalaveri. Päivän lopuksi siirsimme keskeneräiset työt iltavuorolaisille ja kotiin lähdin kolmen maissa.

Millaisessa tiimissä teet töitä?

Tiimiini kuuluu kaksikymmentäviisi asentajaa, kolme työnjohtajaa ja huoltopalvelupisteen päällikkö.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Työni on erittäin monipuolista ja kaikki päivät ovat erilaisia. Kalusto ja tekniikka päivittyvät koko ajan, se pitää mielenkiinnon yllä ja innostaa oppimaan uutta. Arvostan sitä, että VAK Huoltopalvelut -ketjussa on tilaa kasvaa ja kehittyä. Olen saanut osallistua useisiin koulutuksiin, viimeisimpänä esimieskoulutusohjelma, jonka suoritin vuonna 2019. Myös mukavat työkaverit ovat ensiarvoisen tärkeitä töissä viihtymisen kannalta. Meillä on mukava ja avoin työilmapiiri ja kaikki ovat valmiita auttamaan toisiaan työtilanteen niin vaatiessa.