”Tänne on mukava ajaa aamulla ja ilolla astun aina porteista sisään. Ei ole koskaan ollut tylsää päivää.”

Leevi Mäkelä, harjoittelija, VAK Oy, Vahto

VAK tarjoaa eri oppilaitosten opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa opiskeluihinsa liittyvän harjoittelun tai opinnäytetyön. Harjoittelijat pääsevät tekemään monipuolisia tehtäviä ammattitaitoisten työntekijöidemme kanssa ja tutustumaan konsernimme tarjoamiin työmahdollisuuksiin.

Leevi Mäkelä on Turun Ammattikorkeakoulun 3. vuoden liiketoiminnan logistiikan tradenomiopiskelija, ja suorittaa parhaillaan Vahdon tehtaalla opintoihinsa liittyvää harjoittelujaksoa.

Leevi, miksi päätit hakeutua harjoitteluun VAK:lle? Mistä kuulit mahdollisuudesta suorittaa harjoittelu VAK:lla?

Olin vielä kolmannen vuoden alussa vailla työharjoittelupaikkaa, ja huomasin VAK:n hakevan harjoittelijaa koulumme nettisivuilla. Työnkuva vastasi opintojani ja kuulin hyviä juttuja VAK:sta parilta opiskelukaverilta.

Millaisia työtehtäviä olet päässyt tekemään harjoittelujakson aikana?

Päivät vaihtelevat tosi paljon. Yleisesti autan kehityskoordinaattoria hänen tehtävissään, joihin liittyy mm. tarroittamista, varastopaikkojen luontia, materiaalien siirtoja ja muita muutokseen liittyviä tekijöitä. Lisäksi tuuraan varaston palvelutiskiä tarvittaessa. Tiskillä palvellaan asentajia, hyllytetään ja täydennetään materiaaleja tuotantoon.

Millaisia työvuoroja teet?

Teen pelkästään aamuvuoroa, joka on klo 7–15. Esimies on ollut erikoistilanteissa joustava, jos on tarvinnut tehdä erilaista päivää.

Mikä on ollut mukavinta työssäsi? Entä haastavinta?

Mukavinta on ollut monipuolisuus ja tietynlainen vapaus. Työtehtävät ovat vaihtelevia ja minulle on annettu mahdollisuus tehdä niitä omalla tavallani. Alussa haaste oli löytää oma rytmi ja paikka työyhteisössä. Onneksi esihenkilöt olivat ymmärtäväisiä ja alun jälkeen hommista on suoriuduttu mallikkaasti.

Minkälaiset tulevaisuuden suunnitelmat sinulla on?

Tavoitteenani on hakea jatkoa joko Turun kauppakorkeakouluun tai logistiikan insinöörikoulutukseen.

Voitko suositella opiskelukavereillesi tai muille harjoittelujakson suorittamista VAK:lla?

Ehdottomasti! Tänne on mukava ajaa aamulla ja ilolla astun aina porteista sisään. Ei oikein koskaan ole ollut tylsää päivää.

Oletko vastavalmistunut, vailla harjoittelupaikkaa,  tai etsitkö oppisopimuspaikkaa? Hae meille avoimen haun kautta:

https://vak.fi/fi/avoimet-tyopaikat