”Pidän vaihtelevuudesta ja kehitysmyönteisestä ilmapiiristä. Rento ja mukava työporukka saa välillä raskaankin päivän kääntymään ilon puolelle.”

Heidi Merisaari, materiaalikoordinaattori, VAK Huoltopalvelut Oy

Mitä teet työksesi?

Vastaan VAK Huoltopalveluiden materiaalihallinnosta, joka koostuu varastonhallinnasta ja hankinnoista. Työssäni kehitän ja ohjaan pitämään oikeita tuotteita varastossa sopivan verran ja vähentämään huonosti liikkuvia osia, kuitenkaan unohtamatta monimerkkikorjaamon asiakaspalveluastetta. Kehitän ja seuraan varaston mittareita ja hankintojen keskittämistä. Toimin myös toiminnanohjausjärjestelmän tukena käyttäjille. Lisäksi osallistun erilaisiin projekteihin ja teen sisäisiä auditointeja.

Millaisessa tiimissä teet töitä?

Tiimiini kuuluvat Arno, Petri, Teppo ja Harri. Tiiminä yhdessä pohdimme keinoja joilla voimme kehittää varaosa- ja logistiikkavastaavien työtehtävien helpottamista. Varaosa- ja logistiikkavastaavat ovat vastuussa korjaamoiden hankinnoista ja logistiikasta.

Heidin vastaa VAK Huoltopalveluiden materiaalihallinnosta. Kuvassa Heidin lisäksi tiimikaveri Petri.

Minkälainen koulutus sinulla on?

Valmistuin tradenomiksi YAMK:sta vuonna 2019.

Miten päädyit töihin VAK Huoltopalveluille?

Olin edellisessä työpaikassa 16 vuotta, josta suurimman osan ajasta vienti- ja tuontilogistiikan parissa, toimin myös logistiikkatiimin vetäjänä. Viimeisten vuosien aikana opiskelin työn ohella ja niiden myötä aloin kaipaamaan uusia haasteita. Edellisestä työpaikasta oli siirtynyt kollegoja VAK:lle, josta kuulin työpaikkana paljon hyvää. Kun sopiva työpaikka tuli hakuun VAK Huoltopalveluille, hain ja pääsin. Olen ollut talossa nyt neljä vuotta.

Minkälainen on normaali työpäiväsi? Millainen oli työpäiväsi tänään?

Normaali työpäivä vaihtelee paljon. Vertailen eri tuotteiden hintoja toimittajilta ja suunnittelen erilaisia tapoja parantaa varastonkiertoa. Tänään olen mm. tehnyt katelaskelmia.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Vaihtelevuudesta ja kehitysmyönteisestä ilmapiiristä. Rento ja mukava työporukka saa välillä raskaankin päivän kääntymään ilon puolelle.

Miten rentoudut vapaa-ajalla?

Mökki järven rannalla on tehokkainta rentoutumista, kun saa kävellä metsässä, lämmittää saunaa ja uida. Koirat myös pitävät liikkeellä. Lisäksi uintiharrastus pitää huolen kunnosta ja hyvästä mielestä.