”Pidän siitä, että saan tehdä töitä mukavassa porukassa, työkaverini ovat kivoja ja esimieheni on reilu ja kohtelee meitä kaikkia tasapuolisesti”

Tiina Rosten

Tiina Rosten, viimeistelijä/ kittari, VAK Oy, Vahto

Mitä teet työksesi?

Työskentelen viimeistelyosastolla, jossa työtehtäviini kuuluu muun muassa kuljetuskorien peseminen ja saumaaminen.

Minkälainen koulutus sinulla on?

Olen valmistunut Raision ammattikoulusta tekstiiliteollisuuden peruslinjalta kudontakoneenhoitajaksi, mutta en ole tehnyt päivääkään alan töitä.

Miten päädyit nykyiseen ammattiisi?

Olen työskennellyt monessa eri teollisuuden alan yrityksessä ennen kuin siirryn VAK:n palvelukseen. Kun lapset olivat pieniä olin työttömänä jonkin aikaa. Sitten sain puhelun VAK:lta, josta minulle tarjottiin kittaajaan työtehtävää. Hieman epäröin ottaa työtä vastaan, sillä eihän minulla ollut alan koulutusta. Mutta VAK:lta vakuuteltiin, että he antaisivat minulle koulutuksen kyseessä olevaan tehtävään. Kävin tutustumassa tarjottuun työhön ja sillä tiellä olen edelleen. Olen työskennellyt VAK:lla jo 14 vuoden ajan.

Millainen on normaali työpäiväsi?

Työskentelen aamu- ja iltavuorossa. Tänään tulin aamuvuoroon, joka alkoi klo 7.00 ja päättyi klo 15.00. Ensitöikseni suuntasin pukukaapille, jossa puin ylleni työssäni tarvittavat suojavarusteet: haalarin, turvakengät, suojalasit ja korvatulpat. Sieltä siirryin työpisteelleni viimeistelyhalliin, jossa esimies jakoi meille päivän työtehtävät. Aamupäivä kului perävaunun viimeistelytöiden parissa; pesin ja kittasin perävaunun kuljetuskoria. Työpäivääni rytmitti kaksi kahvitaukoa ja ruokatauko, jotka vietin taukotilassa yhdessä työkavereideni kanssa.

Iltavuoro saapui töihin juuri ennen työvuoroni päättymistä. Kertasimme pikaisesti aamulla tehdyt työt ja esimieheni jakoi iltavuorolaisille työtehtävät. Toisinaan jään mielelläni ylitöihin, jotta saan tehtyä keskeneräiset työni valmiiksi. Minusta on mukavaa, että meillä on liukuva työaika. Voin käyttää kertyneitä ylityötunteja joustavasti omiin menoihini, sitten kun niille tulee tarvetta.

Millaisessa tiimissä teet töitä?

Meitä viimeistelijöitä on jokaisessa vuorossa kaksi ja me kaikki olemme naisia. Tarkkuutta vaativa työ sopii minulle, tykkään tehdä siistiä jälkeä ja vaikuttaa omalta osaltani siihen, että asiakas saa ammattimaisesti viimeistellyn tuotteen käyttöönsä.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Pidän siitä, että saan tehdä töitä mukavassa porukassa, työkaverini ovat kivoja ja esimieheni on reilu ja kohtelee meitä kaikkia tasapuolisesti. Ja kun töitä on paljon niin työpäivät kuluvat kuin siivillä! Plussaa myös siitä, että asun melko lähellä työpaikkaani, joten töihin on helppo tulla ja mennä.

Kun työssä on mukavaa, sitä viihtyy työkavereiden seurassa vapaa-ajallakin. Olen ollut mukana järjestämässä työntekijöillemme muun muassa virkistäytymispäiviä ja beach volley -turnauksia, jotka ovat aina olleet supersuosittuja.