”Pidän siitä, että aina työssäni oppii jotain uutta ja näkee oman työn jäljen heti. Työkaverit on tosi mukavia ja olen viihtynyt VAK:lla tosi hyvin!”

Anu Hannula, asentaja, VAK Oy, Vahto

Mitä teet työksesi?

Työskentelen asentajana perävaunuvarustelussa. Perävaunuvarustelussa tehdään alustan kokoonpano, mm. pneumatiikka-asennukset sekä alustan sähköistyksiä tuotannon alkupäässä. Tästä seuraavaksi päällirakenteellinen yksikkö lähtee korikokoonpanoon jossa valmistetaan kuljetuskori. Päällirakenteettomat yksiköt lähtevät loppuvarusteluun viimeisteltäväksi.

Minkälainen koulutus sinulla on?

Olen raskaan kaluston ajoneuvoasentaja, sekä ajoneuvo- ja kuljetustekniikan mekaanikko.

Miten päädyit nykyiseen ammattiisi?

Monen mutkan kautta! Tein 17 vuotta varastotöitä Lahdessa, jonka jälkeen lähdin opiskelemaan ja vuonna 2018 valmistuin raskaan kaluston asentajaksi. Muutin Turun seudulle ja suoritin CE-kortin ja tein vielä varastotöitä. Keväällä 2023 tulin töihin VAK:lle eli olen ollut talossa nyt noin vuoden.

Minkälainen on normaali työpäiväsi?

Tulen töihin klo 7 tai 15, riippuen tulenko aamu vai -iltavuoroon. Työnjohtaja käy läpi päivän aikana tehtävät työt ja yhdessä tiimissä katsomme, kuka siirtyy tekemään mitäkin. Tänään olen valmistellut täysperävaunun takaosan sähköjä ja vielä teen yhteen yksikköön sähköt ennen kotiinlähtöä.

Millaisessa tiimissä teet töitä?

Työtä tehdään kahdessa vuorossa, vuoroa ja töitä johtaa vuorotyönjohtaja. Samassa vuorossa meitä on 10-15 työntekijää, yhden yksikön äärellä 2-3 työntekijää.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Pidän siitä, että aina työssäni oppii jotain uutta ja näkee oman työn jäljen heti. Työkaverit on tosi mukavia ja olen viihtynyt VAK:lla tosi hyvin!