”Parasta työssäni on onnistumisen tunne, kun työn saa valmiiksi. Meillä on myös aivan loistava porukka Seinäjoella.”

Jani Pollari, asentaja, VAK Huol­to­pal­ve­lut Oy, Seinäjoki

Mitä teet työksesi?

Toimin asentajana VAK Huoltopalvelut -ketjun Seinäjoen toimipisteessä. Asentajan työ on monipuolista: työhön kuuluu raskaan kaluston erilaiset huolto- ja korjaustyöt, sähkö ja -hydrauliikkatyöt. Lisäksi toimenkuvaani kuuluu myös vaihtolavalaitteiden ja koukkulaitteiden sekä kuormausnostureiden korjaukset.

Minkälainen koulutus sinulla on?

Metsäkonepuolen koulutus, olen aiemmin myös tehnyt metsäkoneen kuljettajan töitä. Koulutuksesta on ollut hyötyä näissä töissä. Kuormausnosturin tarkastajan pätevyyden olen suorittanut Huoltopalveluilla. Huoltopalveluissa panostetaan henkilökunnan koulutukseen ja koulutuksia järjestetään säännöllisesti ja henkilökunnalle annetaan mahdollisuus edetä urallaan.

Miten päädyit nykyiseen ammattiisi?

Olin muuttamassa Seinäjoelle muista syistä ja katselin työpaikkoja. Laitoin hakemuksen Huoltopalveluille ja aloitin asentajana vuonna 2007. Olen ollut Huoltopalveluilla kohta jo 17 vuotta.

Millainen työpäivä sinulla tänään on tulossa?

Tänään työlistalla on kuormausnosturin tarkistus. Tarkastuksen yhteydessä kuormausnosturiin tehdään huolto. Työ vie luultavasti suurimman osan päivästä.

Millaisessa tiimissä teet töitä?

Seinäjoella työskentelee yksikön päällikön lisäksi 4 työnjohtajaa ja meitä asentajia on 21. Tiimi on hyvä, ei mitään valittamista.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Onnistumisen tunne, kun työn saa onnistuneesti valmiiksi. Viihdyn Huoltopalveluissa hyvin.