Mikko Sotarauta: Luotan VAK:n laatuun päällirakenne- ja perävaunuhankinnoissa

Sotarauta HCT

Kuljetusliike Mikko Sotarauta Oy luottaa VAK:n laatuun lämpötilasäädellyissä kuljetuksissa. Sotaraudan viimeisin hankinta luovutettiin yritykselle elokuussa.


Mikko, miten pitkä asiakassuhde sinulla on VAK:n kanssa ja kenen kanssa olet kauppaa VAK:lla tehnyt?
Olen ollut VAK:n asiakas jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Suurimman osan kaupoista olen tehnyt Lassi Virtasen kanssa.

Miten yhteistyö on sujunut?
Yhteistyö on sujunut hyvin. Lassi on sinnikäs ja hyvä kauppamies, siitä ei ole kahta kysymystä. Luotan Lassin ammattitaitoon, hän on yksi alan uranuurtajista ja ollut mukana alan kehitystyössä alusta asti.

Mitä kalustoa olet viimeksi hankkinut VAK:lta?
Hankin VAK:lta 15,5 metriä pitkän puoliperävaunun loppuvuodesta 2019 ja viimeisin hankintani on 8,5 metrinen kuljetuskori, joka luovutettiin minulle elokuun viimeisellä viikolla. Molemmat uudet yksiköt ovat Keskon elintarvikeajossa. Elintarvikkeet ovat erityisen herkkiä lämpötilavaihteluille, siksi on tärkeää, että kalusto on aina huippukunnossa ja kuljetuslämpötila pysyy säädellyissä rajoissa. VAK:lta tilaamani FRC-korit ovat toimineet moitteettomasti ja olen ollut tyytyväinen niiden laatuun.

Sinulla on myös VAK:lla valmistettu 31-metrinen HCT-yhdistelmä, joka on ollut ajossa jo muutaman vuoden ajan. Kerro kokemuksiasi HCT-ajosta.
Luulin ensin, että näin pitkän yhdistelmän kanssa saattaa tulla ongelmia, mutta epäilykseni osoittautuivat turhiksi. Pitkä yhdistelmä sopii kokemukseni mukaan hyvin päätieverkossa tapahtuvaan ajoon. Meidän yhdistelmä ajaa Keskon Turun ja Hakkilan terminaalien väliä miltei 24/7. Ainoastaan lauantai-iltapäivän ja sunnuntaiaamun väliin jäävät tunnit se ei ole liikenteessä.

VAK avasi uuden täyden palvelun huoltopalvelupisteen Lietoon tänä keväänä. Oletko jo huollattanut kalustoasi siellä?

Kyllä olen. Uuden huoltopalvelupisteen sijainti on toimintamme kannalta täydellinen, sillä hallimme sijaitsee vain kahden kilometrin päässä, Liedon Tuulissuolla.

Oletko ollut tyytyväinen Liedosta saamaasi palveluun?
Kyllä olen. Palvelu on sujunut hyvin. Huoltoajat olen sopinut Hakkaraisen Ilkan kanssa tai soittamalla töiden vastaanottoon. Toisinaan olen käyttänyt myös pikahuoltopalveluja. Huoltoajat ovat järjestyneet mukavasti, joten uskon, että Lieto on päällirakenne- ja perävaunuhuoltojen osalta luottokumppanini jatkossakin.

Mikko Sotarauta Oy pähkinänkuoressa
Mikko Sotarauta Oy on vuonna 1987 perustettu varsinaissuomalainen kuljetus- ja logistiikka-alan yritys. Sotaraudan asiakkaita ovat Varsinais-Suomen alueen yritykset ja sopimusasiakkaat, joista suurimpia ovat Kesko, Kuljetusliike Törmänen, DB Schenker, HTM ja Ramirent. Yritys työllistää 20 kuljetusalan ammattilaista.

Mikko Sotarauta