DB Schenker Janne Nummelin: Yhteistyömme on todella tiivistä

Huoltopalvelut-Lieto

Janne Nummelin on pitkän linjan logistiikka-alan ammattilainen. Janne valmistui Jyväskylän teknillisestä opistosta logistiikkainsinööriksi -90-luvun alussa ja mies on aina työskennellyt kumipyörien parissa. Jo pikkupoikana uravalinta oli Jannelle selvä. Kun häneltä kysyttiin, mikä sinusta tulee isona, vastaus oli rekkamies.

Janne on työskennellyt Schenkerillä (Kiitolinjalla) eri rooleissa vuodesta 1997 lähtien. Kalustopäälliköksi hänet nimitettiin vuonna 2009. Jannen vastuulla on Schenker Oy:n koko terminaalien ulkopuolella käytettävä tuotantokalusto* eli siis autot, vaihtokuormatilat, perävaunut ja ulkomaan trailereiden toiminnot Suomessa.

* noin 150 autoa, 500 konttia, 700 kotimaan perävaunua ja 2000 traileria.

 VAK:lla on ainoana päällirakennevalmistajana Suomessa maan kattava huoltopalveluketju. Miten hyvin verkostomme palvelee Schenkerin tarpeita?

– VAK huoltopalveluverkosto palvelee meitä Etelä- ja Länsi-Suomessa hyvin. Huoltokorjaamot ovat sijoittuneet optimaalisesti meidän toimintaamme nähden, ainoana poikkeuksena Tampere, jossa matkaa Schenkerin terminaalilta korjaamolle kertyy parikymmentä kilometriä. Jos toivoa saa, niin Kuopioon voisitte vielä yhden korjaamon perustaa.

Oma toimipaikkasi sijaitsee Schenkerin Liedon terminaalissa huoltokorjaamomme naapurissa. Miten tiivistä yhteistyötä teet HP:n väen kanssa?

– Yhteistyömme on todella tiivistä. Jopa useamman kerran päivässä tulee huoltokorjaamolla käytyä tai vähintään viestiteltyä. Pyrimme teettämään Liedossa kaikki isommat korjaukset. Syitä siihen ovat sijainnin lisäksi asentajien vahva ammattitaito ja Vahdon tehtaan läheisyys. Schenkerin kotimaan vaihtokuormatiloista ja perävaunuista noin 80 % on VAK:n valmistamia. VAK-tuotteiden paras huoltaja ja korjaaja on VAK Huoltopalvelut.

Millaisia huoltoja ja korjauksia Liedossa teetätte?

Eniten teetämme perävaunujen huoltoja ja katsastuksia sekä kaikkia koriin liittyviä töitä; potkupelleistä, sidontakiskoista, tuulihaoista, sivuovien toiminnasta aina isompiin korikorjauksiin asti.

Hiljattain toteutetun organisaatiomuutoksen myötä Schenkerille nimettiin oma vastuuhenkilö HP:n Liedon toimipisteestä. Miten olet kokenut yhteistyön työnjohtaja Olli Ruutun kanssa?

Muutos on kannaltamme hyvä juttu. Ollilla on pitkä kokemus ja hyvä tieto-taito meidän kalustosta ja toiminnasta.

Liedon huoltokorjaamon kanssa saman katon alla asiakkaitamme palvelevat K1 Katsastus ja V-S Pesupiste. Käytättekö myös kumppaniyritystemme palveluja?

Käytämme molempien toimijoiden palveluja säännöllisesti. On hienoa, että kalusto tulee nopeasti kuntoon yhden pysähdyksen taktiikalla.

Janne Nummelin kuuluu Liedon huoltopalvelupisteen kanta-asiakkaisiin.