VAK-koukkulaitemallisto uudistui täydellisesti

VAK-koukkulaite

Olemme lanseeranneet keväällä -21 uuden sukupolven VAK-koukkulaitemalliston, joka tekee jokaisesta nostosta helpompaa ja turvallisempaa.

Uudessa koukkulaitemallistossamme yhdistyvät aikaisemmat hyväksi todetut toiminnallisuudet ja täysin uudet innovaatiot. Kehitystyössä olemme kuunnelleet herkällä korvalla asiakkaitamme ja hyödyntäneet vahvaa kokemustamme ja ammattitaitoamme. Työn tuloksena syntyi turvallinen ja käyttäjäystävällinen laite, joka on toimintavarma vaativimmissakin olosuhteissa.

– Uudistuksen myötä olemme vahvistaneet koukkulaitteen apurunkoa ja apukipin rakennetta on muutettu yksinkertaisemmaksi ja vahvemmaksi. Kaikkien LK14-21 t -laitteiden lavalukitukset ja keskilukon rakenne ovat nyt yhteneväisiä isompien mallien kanssa, kertoo VAK:n tekninen päällikkö Timo Vuorila.

Hydrauliputket venttiilistöineen on suunniteltu niin, että ne mahdollistavat suurten öljymäärien vapaan virtauksen. Öljysäiliö asennetaan ohjaamon taakse, ja siinä on paikka koukkulaitteen puomille. Näin laite voidaan asentaa lähelle ohjaamoa, jolloin kokonaispaino jakautuu optimaalisesti.

Timo Vuorila

Timo Vuorila tuntee koukkulaitteiden tekniset yksityiskohdat ja kertoo niistä mielellään lisää.

Asiakkaat kehitystyössä mukana

VAK:n uudistetun koukkulaitesarjan kehitystyön lähtökohtana on ollut tiivis yhteistyö asiakkaiden kanssa sekä heiltä saatu palaute. Kehitystyössä pääpaino on ollut luotettavuudessa, käyttömukavuudessa sekä mallisarjan laajassa mittavalikoimassa. Uudistetun LK -mallisarjan myötä voimme valmistaa koukkulaitteita pienimmästä suurimpaan autoon. Oikea laitepituus löytyy kaikille lavapituuksille sekä autojen akseliväleille. Sylinterit, lukituslaitteet, sähkökomponentit ja ohjausjärjestelmät ovat vakioituja varaosasaatavuuden sekä huollon turvaamiseksi. Uskomme uuden laitesarjan tuovan ison askeleen eteenpäin vaihtolavalaitetuotannossamme.

VAK-KOUKKULAITEMALLISTO 2021

  • Kokonaan uusi laiteluokka! 2-akseliseen kuorma-autoon 14 t laitekoko. Sisältää laitepituudet 4,3 m-4,8 m (3 mallia). Saatavana kiinteällä tolpalla, kahteen korkeuteen taittuvalla tai juuresta taittuvalla koukkumallilla, joka mahdollistaa erittäin matalan päällevetokulman.
  • 4-akseliseen 26 t laiteluokkaan on lisätty asiakkaiden toivomuksesta laitemittoja, saatavilla on nyt entistä pidemmät 6,7 m ja 6,9 m laitteet.
  • Kaiken kaikkiaan uusi mallistomme sisältää seitsemän eri kokoluokkaa välillä 5-32 t ja laitepituudet 3,5 m aina 7,3 m asti. Laitekorkeudet 170 mm-280 mm.
  • Takavarsiston ja apurungon takaosassa sijaitseva tukiristikko varmistaa vakaan kippauksen.
  • Koukkulaitteitamme ohjataan turvallisesti ja helposti joystick-ohjausyksiköllä.
  • Kaikissa laitteissa on erittäin kattava vakiovarustus.

Lisätietoja antaa Timo Vuorila, timo.vuorila@vak.fi, puh. 040 532 0002