VAK Huoltopalvelut lahjoittaa heijastinliivejä lietolaisille lapsille

VAK-heijastinliivit-lapsille

VAK-konserni on aloittanut Liikenneturvan kanssa yhteistyön, jonka tavoitteena on parantaa työmatkojen turvallisuutta ja tukea lasten ja nuorten liikennekasvatustyötä. Osana yhteistyötä VAK Huoltopalvelut -ketjun Avantin huoltopalvelupiste lahjoittaa kaksisataa heijastinliiviä Liedon päiväkotien ja esiopetusyksikköjen käyttöön.

– Haluamme turvata paikallisten lasten kulkua lahjoittamalla heijastinliivejä Liedon varhaiskasvatuksen yksiköille. Liivit tulevat tarpeeseen, sillä kunnan sivistystoimesta kerrottiin, että osalla päiväkodeista ja eskareista liivit ovat kehnossa kunnossa ja niitä on liian vähän, kertoo VAK Huoltopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha-Matti Ruuskanen.

– Liikennekasvatukselle paras alusta alkaa varhaiskasvatuksesta. Näe ja näy -liikenteessä teemaa on hyvä ylläpitää kaikkina vuodenaikoina. Sen minkä nuorena oppii, sen vanhempana taitaa, toteaa sananlaskukin. On hienoa, että VAK Huoltopalvelut Oy on mukana tukemassa tätä tärkeää kasvatustyötä myös Liedossa – lämmin kiitos siitä, toteaa Liedon sivistyspalvelujen toimialajohtaja Laila Mäkelä.

– Heijastinliiveille on niin suuri kysyntä, ettemme mitenkään pysty vastamaan kaikkiin meille tuleviin pyyntöihin. Onneksi meillä on yhteistyössä VAK:n kaltaisia yhteiskuntavastuunsa kantavia yrityksiä, joiden kanssa kysyntä ja tarjonta kohtasivat nyt lapsille tarjottavien heijastinliivien muodossa, kiittää Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen.

VAK on tehnyt heijastinliivilahjoituksia lapsille aiemminkin. Viime syksynä yritys lahjoitti neljäsataa heijastinliiviä Ruskon ja Vahdon päiväkotilasten sekä ala-koulujen 1.-2. luokkalaisten käyttöön.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha-Matti Ruuskanen, VAK Huoltopalvelut Oy, p. 050 0822 154 juha-matti.ruuskanen@vak.fi
Sivistystoimen toimialajohtaja Laila Mäkelä, Liedon kunta, p. 050 4146 227, laila.makela@lieto.fi
Yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen, Liikenneturva, p. 050 3872 890, tapio.heiskanen@liikenneturva.fi

Ilmaristen esiopetusyksikön lapset ja henkilökunta ottivat lahjoituksen kiitollisina vastaan. Kuvassa vas. varhaiskasvatuksen opettajat Suvi Somela ja Minna Kreula sekä varhaiskasvatuksen lastenhoitajat Merja Koivuniemi ja Sanna Sinkkonen.