VAK Huoltopalvelut lahjoittaa heijastinliivejä lietolaisille lapsille

VAK-konserni on aloittanut Liikenneturvan kanssa yhteistyön, jonka tavoitteena on parantaa työmatkojen turvallisuutta ja tukea lasten ja nuorten liikennekasvatustyötä. Osana yhteistyötä VAK Huoltopalvelut -ketjun Avantin huoltopalvelupiste lahjoittaa kaksisataa heijastinliiviä Liedon päiväkotien ja esiopetusyksikköjen käyttöön.

– Haluamme turvata paikallisten lasten kulkua lahjoittamalla heijastinliivejä Liedon varhaiskasvatuksen yksiköille. Liivit tulevat tarpeeseen, sillä kunnan sivistystoimesta kerrottiin, että osalla päiväkodeista ja eskareista liivit ovat kehnossa kunnossa ja niitä on liian vähän, kertoo VAK Huoltopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha-Matti Ruuskanen.

– Liikennekasvatukselle paras alusta alkaa varhaiskasvatuksesta. Näe ja näy -liikenteessä teemaa on hyvä ylläpitää kaikkina vuodenaikoina. Sen minkä nuorena oppii, sen vanhempana taitaa, toteaa sananlaskukin. On hienoa, että VAK Huoltopalvelut Oy on mukana tukemassa tätä tärkeää kasvatustyötä myös Liedossa – lämmin kiitos siitä, toteaa Liedon sivistyspalvelujen toimialajohtaja Laila Mäkelä.

– Heijastinliiveille on niin suuri kysyntä, ettemme mitenkään pysty vastamaan kaikkiin meille tuleviin pyyntöihin. Onneksi meillä on yhteistyössä VAK:n kaltaisia yhteiskuntavastuunsa kantavia yrityksiä, joiden kanssa kysyntä ja tarjonta kohtasivat nyt lapsille tarjottavien heijastinliivien muodossa, kiittää Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen.

VAK on tehnyt heijastinliivilahjoituksia lapsille aiemminkin. Viime syksynä yritys lahjoitti neljäsataa heijastinliiviä Ruskon ja Vahdon päiväkotilasten sekä ala-koulujen 1.-2. luokkalaisten käyttöön.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha-Matti Ruuskanen, VAK Huoltopalvelut Oy, p. 050 0822 154 juha-matti.ruuskanen@vak.fi
Sivistystoimen toimialajohtaja Laila Mäkelä, Liedon kunta, p. 050 4146 227, laila.makela@lieto.fi
Yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen, Liikenneturva, p. 050 3872 890, tapio.heiskanen@liikenneturva.fi

Ilmaristen esiopetusyksikön lapset ja henkilökunta ottivat lahjoituksen kiitollisina vastaan. Kuvassa vas. varhaiskasvatuksen opettajat Suvi Somela ja Minna Kreula sekä varhaiskasvatuksen lastenhoitajat Merja Koivuniemi ja Sanna Sinkkonen.

Ajankohtaista

25.5.2023

VAK lanseeraa uuden ekologisen ja energiatehokkaan eTrailerin

Lehdistötiedote 25.5.2023 VAK panostaa sähköistyvään ja vastuullisempaan maantieliikenteeseen. Yritys aloitti perävaunun jarrutusenergiaa talteenottavan sähköisen avustavan akselin tutkimus- ja testaustyön syksyllä 2021 ja hanke valmistuu nyt kesän kynnyksellä. Ensimmäinen VAK eTrailer-puoliperävaunu siirtyy tieliikennekokeiluun kesäkuun 2023 aikana. VAK eTrailer on järjestelmä, joka koostuu sähkökäyttöisestä energiaa talteenottavasta vetävästä akselista, akkupaketista, lämmönsäätö- ja ohjausjärjestelmästä. Järjestelmä asennetaan perävaunuun, painonjakauman kannalta

14.2.2023

Tarja Mäkinen VAK:n Henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi

Tradenomi (YAMK) Tarja Mäkinen on nimitetty VAK Oy:n henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 14.3.2023 alkaen. Mäkisen vastuualueena on VAK konsernin henkilöstöpalveluiden johtaminen, kehittäminen ja hallinnointi sekä sisäinen viestintä ja Vahdon henkilöstöruokala. Tarja Mäkinen siirtyy VAK:lle FläktGroup Finland Oy:stä, jossa hän on toiminut Suomen HR-toiminnoista vastaavana ja FläktGroup Finland Oy:n johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2018 alkaen. Tätä ennen

24.1.2023

Powder-Trans – huolloista alkanut asiakassuhde laajentunut myös uusien vaunujen puolelle

Kuvassa VAK:n myyntijohtaja Matti Virtanen ja Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist. Powder-Trans Powder-Trans on Carl-Johan Blomqvistin vuonna 1972 perustama suomalainen perheyritys. Alkuaan yhden miehen yritys on kasvanut vuosien varrella ja on tänään yksi Pohjoismaiden suurimmista jauhekuljetusalan toimijoista. Yrityksen päätoimialue on Pohjoismaat,  mutta kuljetuksia tehdään myös Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Suomessa ja Ruotsissa on omat terminaalit ja varastot,