VAK – HCT:n moniottelija

Suuri on kaunista perävaunuissakin! Ja järkevää & ekotehokasta! VAK on ollut alusta asti alan toimijoista vahvimmin mukana kehittämässä ja pilotoimassa erikoispitkiä yhdistelmiä Suomen maanteille. Vuosien varrella VAK:n tehtaalla Vahdolla on valmistettu jo reippaasti yli 600 HCT-perävaunua asiakkaidemme käyttöön.

Vankka kokemus erilaisista ratkaisuista on vahvuutemme. Pystymme rakentamaan laajan kirjon erilaisia variaatioita pitkistä perävaunuista ja huomioimaan aina asiakkaan erityistoiveet.

HCT-perävaunut sopivat moniin eri käyttötarkoituksiin merikonttikuljetuksista elintarvikekuljetuksiin ja kaikkeen siltä väliltä. Erikoispitkiä vaunuja on saatavilla:

  • Erimittaisina 13,6 metristä – 19,2 metriin
  • Puoliperävaunut 3-, 4- ja 5-akselisina
  • Täysperävaunut 4-, 5- ja 6-akselisina
  • Yksikkö- ja paripyörillä
  • Umpikorilla ja kokosivuaukeavana
  • 10-, 12- ja 14-osaisilla sivuovilla
  • Rullakkokuljetuksiin kaksikerrosvaunu hydraulisilla välitasoilla
  • Vesikiertoisella lattialämmityksellä, joka varmistaa tasaisen lämmön koko pitkään kuormatilaan


Kuvassa seinäjokelaisen Kuljetusliike K. Heikkilän HCT-yhdistelmä, jonka 9,6 metrinen autonkori ja 15,5 metrinen perävaunu on varusteltu hydraulisilla välitasoilla. Yhdistelmällä ajetaan Valion maitotuotteita rullakoissa. Auton vieressä poseeraa Jake (vas.) ja Teemu Heikkilä.

Ajankohtaista

31.1.2022

ATP-kausitarkastukset ammattitaidolla

VAK Huoltopalvelut on kasvanut kymmenessä vuodessa Suomen merkittävimmäksi ATP-kausitarkastusta tarjoavaksi huoltokorjaamoketjuksi. ATP-kausitarkastuksia suorittavat toimipisteemme Liedossa, Vantaalla, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.

11.1.2022

Puoli vuosisataa ja liki 20 000 tuotetta – VAK juhlistaa 50-vuotistaivaltaan

Lehdistötiedote 10.1.2022   Lämpötilasäädeltyjen kuormatilojen ja perävaunujen valmistuksen markkinajohtaja, VAK Oy, viettää 50. juhlavuottaan. Perheyrityksen vaiherikas tarina alkoi yrityksen perustajan, Lassi Virtasen, aloitettua yritystoimintansa Vahdolla 1.1.1972. Tänä päivänä VAK-konserni on kasvanut yhdeksi Pohjoismaiden merkittävimmäksi kuorma-autoliikenteen kaluston valmistajaksi.

17.9.2021

Uutta! Meiltä nyt myös lämpöluokitellut BNA-korit

Jo entuudestaan kattava tuotevalikoimamme kasvaa jälleen. Saat meiltä nyt myös lämpöluokitellut BNA-korit. BNA on virallinen ATP-luokitus koreihin, joissa on yhdistetty FNA- ja CNA-luokitukset. Korirakenne mahdollistaa sekä lämpö- että FNA-luokitellut samassa kuljetusyksikössä. Lääkeyhtiöt vaativat BNA-luokitusta lääkkeiden kuljetukseen käytettävältä korilta.