VAK – HCT:n moniottelija

Suuri on kaunista perävaunuissakin! Ja järkevää & ekotehokasta! VAK on ollut alusta asti alan toimijoista vahvimmin mukana kehittämässä ja pilotoimassa erikoispitkiä yhdistelmiä Suomen maanteille. Vuosien varrella VAK:n tehtaalla Vahdolla on valmistettu jo reippaasti yli 600 HCT-perävaunua asiakkaidemme käyttöön.

Vankka kokemus erilaisista ratkaisuista on vahvuutemme. Pystymme rakentamaan laajan kirjon erilaisia variaatioita pitkistä perävaunuista ja huomioimaan aina asiakkaan erityistoiveet.

HCT-perävaunut sopivat moniin eri käyttötarkoituksiin merikonttikuljetuksista elintarvikekuljetuksiin ja kaikkeen siltä väliltä. Erikoispitkiä vaunuja on saatavilla:

  • Erimittaisina 13,6 metristä – 19,2 metriin
  • Puoliperävaunut 3-, 4- ja 5-akselisina
  • Täysperävaunut 4-, 5- ja 6-akselisina
  • Yksikkö- ja paripyörillä
  • Umpikorilla ja kokosivuaukeavana
  • 10-, 12- ja 14-osaisilla sivuovilla
  • Rullakkokuljetuksiin kaksikerrosvaunu hydraulisilla välitasoilla
  • Vesikiertoisella lattialämmityksellä, joka varmistaa tasaisen lämmön koko pitkään kuormatilaan


Kuvassa seinäjokelaisen Kuljetusliike K. Heikkilän HCT-yhdistelmä, jonka 9,6 metrinen autonkori ja 15,5 metrinen perävaunu on varusteltu hydraulisilla välitasoilla. Yhdistelmällä ajetaan Valion maitotuotteita rullakoissa. Auton vieressä poseeraa Jake (vas.) ja Teemu Heikkilä.

Ajankohtaista

23.4.2021

VAK-koukkulaitemallisto uudistui täydellisesti

Olemme lanseeranneet keväällä -21 uuden sukupolven VAK-koukkulaitemalliston, joka tekee jokaisesta nostosta helpompaa ja turvallisempaa.

2.3.2021

VAK Huoltopalvelut lahjoittaa heijastinliivejä lietolaisille lapsille

VAK-konserni on aloittanut Liikenneturvan kanssa yhteistyön, jonka tavoitteena on parantaa työmatkojen turvallisuutta ja tukea lasten ja nuorten liikennekasvatustyötä. Osana yhteistyötä VAK Huoltopalvelut -ketjun Avantin huoltopalvelupiste lahjoittaa kaksisataa heijastinliiviä Liedon päiväkotien ja esiopetusyksikköjen käyttöön.

17.2.2021

VAK on perävaunujen ykkönen

VAK nousi Suomessa perävaunujen rekisteröintitilastojen ykköspaikalle vuonna 2020. Samalla yrityksemme löi oman ennätyksensä perävaunujen valmistusmäärässä Suomen markkinoille. VAK:n tehtaalta valmistui n. 850 yksikköä vuonna 2020. Näistä 367 oli Suomeen rekisteröityjä perävaunuja.