Täyden palvelun huolto Vantaalla

Suomen suurin raskaan kuljetuskaluston huoltopalvelukeskus eli VAK Huoltopalvelut Oy Vantaa palvelee Suokallionkuja 5:ssä Vantaalla, kehäradan, kiitorata 3:n ja kehäkolmosen välissä.

VAK:n Vantaan Huoltopalvelukeskus

VAK:n Vantaan Huoltopalvelukeskuksen avajaisia vietettiin avoimien ovien päivien merkeissä viime viikolla – kiitos kaikille kävijöille! Nyt arki on alkanut, ja huoltopalvelukeskus on auki maanantaista perjantaihin kello 6–22 ja lauantaisin 7–15.

VAK:n Vantaan Huoltopalvelukeskus sijaitsee suurten tavaraterminaalien tuntumassa. Yli kahden hehtaarin tontilla on tilaa käännellä isojakin yhdistelmiä!

Täyden palvelun huoltokeskus hoitaa
kolarikorjaukset
muutostyöt
alustatyöt
maalaukset
runko- ja korikorjaukset
sähkö- ja hydrauliikkatyöt
kylmälaitehuollot ja -korjaukset
A-jarruluvat
ajoneuvojen pesu
varaosamyynti

Pesulinjan vierestä löytyy katsastusasema, ja pihassa palvelee Neste truck+ -polttoaineasema.

Huoltohallista löytyy kymmenen täyspitkille yhdistelmille sopivaa läpiajettavaa huoltolinjaa sekä kaksi seinämallista paikkaa eli yhteensä 22 raskaan kaluston huoltopistettä. Näiden lisäksi löytyy läpiajettava maalaamo / hiekkapuhaltamo ja pesulinja. VAK Huoltopalvelut Oy:n Vantaan toimipiste työllistää noin 40 raskaan kaluston huollon ammattilaista.

 

Täyden palvelun talo kylmälaitehuoltoa myöten

Janne HakalaUusin palvelu, joka leviää syksyn mittaan lähes kaikkiin VAK Huoltopalvelut Oy:n toimipisteisiin, on kylmälaitehuolto. Aiemmin kylmälaitteiden maahantuojien kouluttajana ja teknisenä tukena työskennellyt Janne Hakala kouluttaa asentajia Vantaan huoltopisteessä.

– Kylmälaitehuolto on palvelu, jota asiakkaat ovat meiltä pitkään toivoneet. Nyt olemme todella täyden palvelun talo, jossa asiakas saa samalla kertaa huollatettua niin alustan, korin kuin kylmälaitteetkin. Kun kaikki saadaan tehtyä saman katon alla, asiakas saa kalustonsa nopeammin takaisin tuottavaan työhön, huoltopalvelupäällikkö Janne Hakala sanoo.

VAK Huoltopalveluiden kylmälaitehuollossa keskitytään työn laatuun ja ennakointiin, jotta koneet toimisivat ilman häiriöitä seuraavaan huoltoon asti. Laitteet käydään kohta kohdalta läpi valmistajan ohjeiden mukaan. Lisälaatua tuo lämpökamerakuvaus: hihna-, kylmä- ja sähköjärjestelmät tarkistetaan lämpökameralla, jolloin nähdään kulumat ja mahdolliset viat jo ennen kuin ne muodostuvat ongelmaksi.

– Joitakin kylmälaitteita on jo kyetty korjaamaan ennakolta lämpökameran ansiosta – ei katkennut asiakkaan matka huoltojen välillä, Hakala kertoo.

VAK Huoltopalvelut on ensimmäisenä Suomessa ottanut käyttöön systemaattiset lämpökamerakuvaukset osana autokylmälaitteiden huoltoja.

Suomessa VAK on myös ainoa raskaan kaluston päällirakenteiden valmistaja, jolla on oma huoltoverkosto. VAK Huoltopalvelut Oy toimii Vantaan lisäksi Lapinlahdella, Seinäjoella, Jyväskylässä, Tampereella, Oulussa, Turussa ja yhtiön päätoimipaikassa Vahdolla.

Huoltopalvelukeskus Vantaan taukotilat

Mikaela Ahlfors esittelee kuljettajille tarkoitettuja taukotiloja, joissa voi rentoutua, käydä pesulla, katsoa televisiota tai ottaa vaikka sohvalla torkut sillä välin, kun ajoneuvoa huolletaan ja puunataan.

Ajankohtaista

25.5.2023

VAK lanseeraa uuden ekologisen ja energiatehokkaan eTrailerin

Lehdistötiedote 25.5.2023 VAK panostaa sähköistyvään ja vastuullisempaan maantieliikenteeseen. Yritys aloitti perävaunun jarrutusenergiaa talteenottavan sähköisen avustavan akselin tutkimus- ja testaustyön syksyllä 2021 ja hanke valmistuu nyt kesän kynnyksellä. Ensimmäinen VAK eTrailer-puoliperävaunu siirtyy tieliikennekokeiluun kesäkuun 2023 aikana. VAK eTrailer on järjestelmä, joka koostuu sähkökäyttöisestä energiaa talteenottavasta vetävästä akselista, akkupaketista, lämmönsäätö- ja ohjausjärjestelmästä. Järjestelmä asennetaan perävaunuun, painonjakauman kannalta

14.2.2023

Tarja Mäkinen VAK:n Henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi

Tradenomi (YAMK) Tarja Mäkinen on nimitetty VAK Oy:n henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 14.3.2023 alkaen. Mäkisen vastuualueena on VAK konsernin henkilöstöpalveluiden johtaminen, kehittäminen ja hallinnointi sekä sisäinen viestintä ja Vahdon henkilöstöruokala. Tarja Mäkinen siirtyy VAK:lle FläktGroup Finland Oy:stä, jossa hän on toiminut Suomen HR-toiminnoista vastaavana ja FläktGroup Finland Oy:n johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2018 alkaen. Tätä ennen

24.1.2023

Powder-Trans – huolloista alkanut asiakassuhde laajentunut myös uusien vaunujen puolelle

Kuvassa VAK:n myyntijohtaja Matti Virtanen ja Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist. Powder-Trans Powder-Trans on Carl-Johan Blomqvistin vuonna 1972 perustama suomalainen perheyritys. Alkuaan yhden miehen yritys on kasvanut vuosien varrella ja on tänään yksi Pohjoismaiden suurimmista jauhekuljetusalan toimijoista. Yrityksen päätoimialue on Pohjoismaat,  mutta kuljetuksia tehdään myös Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Suomessa ja Ruotsissa on omat terminaalit ja varastot,