Kukkatukkujen ykkönen luottaa VAK:n laatuun

Suomen suurin kukkatukku luottaa kuljetuksissaan VAK:n laatuun

Leikko- ja ruukkukukat ovat herkkää tuoretavaraa, jonka kuljetukset on syytä hoitaa luotettavalla kalustolla.

Suomen suurin kukkatukku eli Helsingin Kukkatoimitus luottaa kuljetuksissaan VAK:n laatuun: Suomen teillä kulkee vuosittain 44 miljoonan euron edestä kukkia etupäässä Vahdolla varustelluissa rekoissa.

– VAK:n kuormatilat ovat laadukkainta työtä. Olemme tehneet yhteistyötä VAK:n kanssa jo vuosia, ja sekä materiaalit että työn jälki ovat aina olleet parasta laatua, Helsingin Kukkatoimituksen yrittäjä Juhani Kotilainen kehuu.

Kaluston laadun lisäksi kukkatukkurille tärkeä tekijä on hyvä huoltoverkosto. Kaikilla paikkakunnilla, joilta käsin Helsingin Kukkatoimitus kukkia kuljettaa eli Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa, Seinäjoella ja Oulussa on myös VAK Huoltopalvelut Oy:n toimipiste.

– Kun kuljettaa herkästi nuupahtavaa tuoretavaraa, on tärkeää saada huollot ja korjaukset hoidettua nopeasti ja auto takaisin tien päälle. VAK:n huoltopalvelupisteet on logistisesti hyvin sijoiteltu. Niiden ja IKEAn vanavedessä on hyvä laajentaa uusille paikkakunnille, Kotilainen myhäilee.

Helmikuun lopulla Helsingin Kukkatoimituksen 30 kuorma-auton arsenaali täydentyi kahdella uudella monilämpötilakorilla varustetulla autolla. Kuljetustiloissa on lattialämmitys, kylmälaitteet ja siirrettävät väliseinät, joilla luodaan erilämpöisiä osastoja erilaisille kukille. Leikkokukat kuljetetaan viisiasteisessa tilassa, kun taas ruukkukasvit vaativat 15 asteen lämpötilan. Kylmälaittein ja lattialämmityksellä varustetut monilämpötilakorit ovat VAK:n vakiotuotteita. Kotimaassa VAK on jo vuosia ollut lämpötilasäädeltyjen perävaunujen markkinajohtaja. Vaikka tuotanto edelleen kasvaa, VAK:n kuljetuskorit ja perävaunut ovat yksilöllisiä, loppuun asti viimeisteltyjä työvälineitä.