Kukkatukkujen ykkönen luottaa VAK:n laatuun

Suomen suurin kukkatukku luottaa kuljetuksissaan VAK:n laatuun Leikko- ja ruukkukukat ovat herkkää tuoretavaraa, jonka kuljetukset on syytä hoitaa luotettavalla kalustolla.

Suomen suurin kukkatukku eli Helsingin Kukkatoimitus luottaa kuljetuksissaan VAK:n laatuun: Suomen teillä kulkee vuosittain 44 miljoonan euron edestä kukkia etupäässä Vahdolla varustelluissa rekoissa.

– VAK:n kuormatilat ovat laadukkainta työtä. Olemme tehneet yhteistyötä VAK:n kanssa jo vuosia, ja sekä materiaalit että työn jälki ovat aina olleet parasta laatua, Helsingin Kukkatoimituksen yrittäjä Juhani Kotilainen kehuu.

Kaluston laadun lisäksi kukkatukkurille tärkeä tekijä on hyvä huoltoverkosto. Kaikilla paikkakunnilla, joilta käsin Helsingin Kukkatoimitus kukkia kuljettaa eli Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa, Seinäjoella ja Oulussa on myös VAK Huoltopalvelut Oy:n toimipiste.

– Kun kuljettaa herkästi nuupahtavaa tuoretavaraa, on tärkeää saada huollot ja korjaukset hoidettua nopeasti ja auto takaisin tien päälle. VAK:n huoltopalvelupisteet on logistisesti hyvin sijoiteltu. Niiden ja IKEAn vanavedessä on hyvä laajentaa uusille paikkakunnille, Kotilainen myhäilee.

Helmikuun lopulla Helsingin Kukkatoimituksen 30 kuorma-auton arsenaali täydentyi kahdella uudella monilämpötilakorilla varustetulla autolla. Kuljetustiloissa on lattialämmitys, kylmälaitteet ja siirrettävät väliseinät, joilla luodaan erilämpöisiä osastoja erilaisille kukille. Leikkokukat kuljetetaan viisiasteisessa tilassa, kun taas ruukkukasvit vaativat 15 asteen lämpötilan. Kylmälaittein ja lattialämmityksellä varustetut monilämpötilakorit ovat VAK:n vakiotuotteita. Kotimaassa VAK on jo vuosia ollut lämpötilasäädeltyjen perävaunujen markkinajohtaja. Vaikka tuotanto edelleen kasvaa, VAK:n kuljetuskorit ja perävaunut ovat yksilöllisiä, loppuun asti viimeisteltyjä työvälineitä.

Ajankohtaista

25.5.2023

VAK lanseeraa uuden ekologisen ja energiatehokkaan eTrailerin

Lehdistötiedote 25.5.2023 VAK panostaa sähköistyvään ja vastuullisempaan maantieliikenteeseen. Yritys aloitti perävaunun jarrutusenergiaa talteenottavan sähköisen avustavan akselin tutkimus- ja testaustyön syksyllä 2021 ja hanke valmistuu nyt kesän kynnyksellä. Ensimmäinen VAK eTrailer-puoliperävaunu siirtyy tieliikennekokeiluun kesäkuun 2023 aikana. VAK eTrailer on järjestelmä, joka koostuu sähkökäyttöisestä energiaa talteenottavasta vetävästä akselista, akkupaketista, lämmönsäätö- ja ohjausjärjestelmästä. Järjestelmä asennetaan perävaunuun, painonjakauman kannalta

14.2.2023

Tarja Mäkinen VAK:n Henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi

Tradenomi (YAMK) Tarja Mäkinen on nimitetty VAK Oy:n henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 14.3.2023 alkaen. Mäkisen vastuualueena on VAK konsernin henkilöstöpalveluiden johtaminen, kehittäminen ja hallinnointi sekä sisäinen viestintä ja Vahdon henkilöstöruokala. Tarja Mäkinen siirtyy VAK:lle FläktGroup Finland Oy:stä, jossa hän on toiminut Suomen HR-toiminnoista vastaavana ja FläktGroup Finland Oy:n johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2018 alkaen. Tätä ennen

24.1.2023

Powder-Trans – huolloista alkanut asiakassuhde laajentunut myös uusien vaunujen puolelle

Kuvassa VAK:n myyntijohtaja Matti Virtanen ja Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist. Powder-Trans Powder-Trans on Carl-Johan Blomqvistin vuonna 1972 perustama suomalainen perheyritys. Alkuaan yhden miehen yritys on kasvanut vuosien varrella ja on tänään yksi Pohjoismaiden suurimmista jauhekuljetusalan toimijoista. Yrityksen päätoimialue on Pohjoismaat,  mutta kuljetuksia tehdään myös Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Suomessa ja Ruotsissa on omat terminaalit ja varastot,