Powder-Trans - huolloista alkanut asiakassuhde laajentunut myös uusien vaunujen puolelle

Kuvassa VAK:n myyntijohtaja Matti Virtanen ja Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist.

Powder-Trans

Powder-Trans on Carl-Johan Blomqvistin vuonna 1972 perustama suomalainen perheyritys. Alkuaan yhden miehen yritys on kasvanut vuosien varrella ja on tänään yksi Pohjoismaiden suurimmista jauhekuljetusalan toimijoista. Yrityksen päätoimialue on Pohjoismaat,  mutta kuljetuksia tehdään myös Baltiaan ja Keski-Eurooppaan.

Suomessa ja Ruotsissa on omat terminaalit ja varastot, sekä kuljetussuunnittelu. Toiminta on ollut kasvu-uralla pitkään ja viime vuonna yritys saavutti noin 34M€ liikevaihdon. Kalustoon kuuluu noin 120 autoa ja noin 150 perävaunua. Yritys asentaa autojen säiliöt omassa työpajassaan ja tekee merkittävän osan ajoneuvojen huollosta omassa ohjauksessaan. Tulevaisuus näyttää yrityksessä hyvältä, Euroopan vaikeasta yleistilanteesta huolimatta.

https://www.powder-trans.fi/yritys/yleisesti/

VAK:n lisäksi myös Powder-Trans on perustettu vuonna 1972 ja molemmilla vahva perheyritystausta ja takanaan jo 50 vuotta yritystoimintaa. Molemmat yritykset ovat kasvaneet yhden miehen yrityksistä Pohjoismaiden suurimmiksi toimijoiksi.

Powder-Transin Suomen toimipaikka on Liedossa Avantin teollisuusalueella, aivan VAK Huoltopalvelut Liedon toimipisteen läheisyydessä. Liedon huoltopalvelupisteessä tehdään Powder-Transille muun muassa katsastuksia ja perävaunuihin liittyviä korjauksia.

Kuvassa Powder-Trans vaunu, johon tehtiin Liedossa katsastuksen yhteydessä jarruhuolto.

VAK Oy toimii Kässbohrerin virallisena jälleenmyyjänä ja VAK Huoltopalvelut -huoltopalvelupisteet ovat Kässbohrerin valtuutettuja huoltokorjaamoja. Luovutimme Powder-Transille uuden 90m3 kippaavan Kässbohrer säiliövaunun. Uudella Kässbohrer vaunulla saavutetaan maksimikapasiteetti Euroopan kuljetuksiin kevyissä materiaaleissa, kuten perliitissä.

VAK Huoltopalvelut on saanut olla mukana tekemässä Powder-Transin perävaunujen katsastuksia ja alustahuoltoja noin 2 vuoden ajan. Yhteistyö on toiminut hienosti. Nyt yhteistyötä on aloitettu myös uusien vaunujen puolella, kun VAK:lla on valikoimassaan Kässbohrer säiliövaunut.

Lue lisää Kässbohrer-tuotteista sivuiltamme: https://vak.fi/fi/kassbohrer-tuotteet/

Ajankohtaista

14.2.2023

Tarja Mäkinen VAK:n Henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi

Tradenomi (YAMK) Tarja Mäkinen on nimitetty VAK Oy:n henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 14.3.2023 alkaen. Mäkisen vastuualueena on VAK konsernin henkilöstöpalveluiden johtaminen, kehittäminen ja hallinnointi sekä sisäinen viestintä ja Vahdon henkilöstöruokala. Tarja Mäkinen siirtyy VAK:lle FläktGroup Finland Oy:stä, jossa hän on toiminut Suomen HR-toiminnoista vastaavana ja FläktGroup Finland Oy:n johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2018 alkaen. Tätä ennen

31.1.2022

ATP-kausitarkastukset ammattitaidolla

VAK Huoltopalvelut on kasvanut kymmenessä vuodessa Suomen merkittävimmäksi ATP-kausitarkastusta tarjoavaksi huoltokorjaamoketjuksi. ATP-kausitarkastuksia suorittavat toimipisteemme Liedossa, Vantaalla, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.

11.1.2022

Puoli vuosisataa ja liki 20 000 tuotetta – VAK juhlistaa 50-vuotistaivaltaan

Lehdistötiedote 10.1.2022   Lämpötilasäädeltyjen kuormatilojen ja perävaunujen valmistuksen markkinajohtaja, VAK Oy, viettää 50. juhlavuottaan. Perheyrityksen vaiherikas tarina alkoi yrityksen perustajan, Lassi Virtasen, aloitettua yritystoimintansa Vahdolla 1.1.1972. Tänä päivänä VAK-konserni on kasvanut yhdeksi Pohjoismaiden merkittävimmäksi kuorma-autoliikenteen kaluston valmistajaksi.