Utbildningssamarbete

Utbildningssamarbete

Vi finns ofta på rekryteringsmässor. På bilden finns från vänster servicechef Ilkka Hakkarainen, HR-specialist Laura Runola och arbetsledare Timo Vuorila på RekryExpo i Åbo (04/19).

 

Vi är intresserad av samarbete med olika skolor eftersom vi ser studenter som viktiga medarbetare i framtiden. När det är möjligt erbjuder vi praktikplatser och förslag till examensarbeten för studenter som är intresserade av branschen. Dessutom ger vi studentgrupper möjlighet att besöka vårt företag.

 

Arbetspraktik

Är du student och vill göra praktik hos VAK-koncernen? Kontakta oss med hjälp av formuläret nedan så kan vi fortsätta diskussionen. Vi vill dela med oss av vårt kunnande och ge studenter möjlighet att lära känna arbetsuppgifterna på området redan under studietiden. Många gånger leder en praktikplats till anställning i olika positioner inom vårt företag.

 

Lärlingsavtal

Är du intresserad av att arbeta med tunga maskiner men saknar yrkesexamen? Vi erbjuder också läroavtalsplatser för den som är intresserade av området. Läroavtalsutbildning innebär arbetsbaserat lärande som kompletteras med teoretiska studier vid en skola. Du kan genomföra en hel examen eller en del av en examen genom ett läroavtal. Vi betalar lön enligt gällande kollektivavtal till våra läroavtalsstudenter.

Läroavtalsutbildning kan tillämpas för nästan alla grundexamina, yrkesexamina och specialyrkesexamina. Yrkeshögskolestudier däremot kan inte genomföras genom ett läroavtal.

Fråga om möjlighet till läroavtal med hjälp av formuläret nedan.

 

Examensarbete

När det är möjligt erbjuder vi förslag till examensarbete till studenter inom olika områden. Om du är intresserad av att göra ditt examensarbete hos VAK, vänligen kontakta oss med hjälp av formuläret nedan.

 

Besök

Tiotals utbildningsgrupper besöker oss varje år. Om ni är intresserade av att besöka VAK:s fabrik i Vahto kan ni meddela oss med hjälp av kontaktformuläret nedan. Vi kommer att kontakta er när vi har behandlat ert meddelande.

 

Mässor

Vi finns gärna med på utbildningsmässor och visar upp vår verksamhet och berättar hur man kan få arbete hos oss. Vi är också med på rekryteringsmässor. Tveka inte att prata med oss!

 

Intresserad av att arbeta med tunga maskiner? Nu finns det jobb. Se lediga jobb hos oss >

VAK har lika många karriärhistorier som medarbetare. Upptäck karriärhistorier >