Hakevelhot Oy: Varmatoiminen kotimainen

HakevelhotKun työtä tehdään metsässä, kaukana pääteistä ja korjaamoista, työkalujen on oltava ennen kaikkea varmatoimisia.

”VAK:n koukkulaite ei jää kippi pystyssä metsään jumiin, vaikka sähkökin loppuisi”, Hakevelhot Oy:n yrittäjä Mika Eerola sanoo.

Bioenergiaa ja haketuspalveluja tuottava hauholainen Hakevelhot Oy tekee työnsä yleensä vaikeissa olosuhteissa pitkien metsäautoteiden päässä, jossa huolto on kaukana. Siksi työkalujen tärkein vaatimus on, että ne toimivat – myös kovassa pakkasessa ja räntäsateella.

Elokuun alusta lähtien Hakevelhoilla on ollut käytössä yrityksen ensimmäinen VAK:n LK26-koukkulaite sekä 5-akselinen vaihtolavaperävaunu.

”Valitsin VAK:n koukun, koska se on vakaa kipata ja koukuttaa sekä tukevan oloinen, mutta ennen kaikkea varmatoiminen. Vaikka sähkö hukkuisi, koukkua saa ajettua vielä manuaalisesti, joten se ei jää kippi pystyssä metsään jumiin”, Mika Eerola toteaa.

Toimintavarmuuden ohella Eerola arvostaa kotimaisuutta. Kun uuden koukkulaitteen hankkiminen alkoi olla ajankohtaista, Eerola törmäsi juuri sopivasti mainokseen, jossa toisella kuljetusyrittäjällä oli käytössään VAK:n koukku.

”Yritys oli tietysti tuttu entuudestaan – kaikkihan VAK:n tuntevat – mutta en tiennyt, että Vahdolla tehdään taas koukkulaitetta. Kun tuote ja työn jälki vaikuttivat laadukkaalta, oli selvää, että uusi koukkumme tulee VAK:lta”, yrittäjä kertoo.

”Hankintaprosessi VAK:lla sujui täydellisyyttä hipoen. Jarmo Laine tuntee laitteen todella hyvin ja osasi kertoa kaikki faktat. Kun koukkua asennettiin, saimme vielä kiertää tehtaalla näkemässä, miten koukkulaitteet ja perävaunut valmistuvat. Sekin oli hieno kokemus.”

Eerola on jo suositellut VAK:n koukkulaitetta kollegoille ja aikoo ehdottomasti hankkia seuraavankin koukkunsa Vahdolta.

Referenssit

28.5.2018

Lauri Vähälä Oy: V-Slider kuljettaa nyt jalkakontitkin

Kaksi puoliperävaunua toisiinsa kytkevä, hydraulisesti toimiva V-Slider kehittyy yhä monipuolisemmaksi työkaluksi. Tämän vuoden alkupuolella VAK:lla valmistuivat ensimmäiset perälautanostimella varustetut V-Sliderit sekä Vähälä Oy:n jalkakonttisliderit.

28.5.2018

Kuljetusliike Törmänen Oy: Oikealla kalustolla kilpailuetua ja säästöä

”Omaan kuljetustoimintaan räätälöidyt tuotteet tuovat kilpailuetua ja säästöä. VAK:lla suunniteltiin ja tehtiin meille uniikki yhdistelmä, joka on täsmälleen sellainen kuin halusinkin”, ruskolainen kuljetusyrittäjä Matti Törmänen sanoo.

28.5.2018

Kuljetus Keisala Ay: VAK-kalustoa isältä pojalle

Hyvät tuotteet ja hyvä palvelu luovat pitkiä asiakkuuksia. Alahärmäläinen Kuljetus Keisala asioi VAK:lla jo toisessa sukupolvessa: isä-Heikki teki ensimmäiset kauppansa Vahdolla vuonna 1993, ja vuonna 2008 tehdyn sukupolvenvaihdoksen jälkeen VAK:lla hankinnat on tehnyt poika-Pasi.